Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Крадат и сервизи за кафе

Снимка: Pravatami.bg

Домова кражба е извършена в Исперих вчера, информират от Областната дирекция на МВР в Разград.

През прозорец от къщата на 51-годишна жена са задигнати кредитна карта, две дебитни карти, златна монета с тегло 2 грама и порцеланов сервиз за кафе. Впоследствие около 20.50 часа от кредитната карта е извършена неправомерна транзакция на сумата от 10 лв. от банкомат в Исперих.

Нанесените щети са в процес на изясняване. Води се досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов център за опасни отпадъци

Центърът за разделно събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от бита в Разград започва да приема отпадъци от 15 юли, съобщават от общината. Центърът е изграден по проект „Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци от домакинствата“, който се реализира от..

публикувано на 13.07.20 в 15:40

Три нови случая в Разградско

Три са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград за денонощието, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са мъж на 51 години от с. Езерче, община Цар Калоян, който е потърсил медицинска помощ на 10 юли. в местната болница, където е хоспитализиран в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Мъжът страда от хронична..

публикувано на 13.07.20 в 13:15

Излекувана от COVID-19 благодари с торта

С торта в ръка излекувана пациентка от COVID-19 благодари на медиците от МБАЛ - Исперих за положените грижи. Зад този успех стои денонощният труд на екипа на Отделението по вътрешни болести начело с д-р Танер Ахмедов, д-р Ареф Шакиба, д-р Первин Шакир и много специалисти, медицински сестри и санитари. "Благодаря ви безкрайно за всичките ви добри..

публикувано на 10.07.20 в 13:48

Дарение за МБАЛ - Исперих

Поредно дарение от Германия получи Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих. Това съобщиха от здравното заведение. Предоставени са скъпоструващи консумативи и материали. Дарението е д-р Илхан Назиф - водещ гръбначен хирург в ортопедичната клиника в немския град Мюленберг.

публикувано на 10.07.20 в 13:14

Още двама заразени в Разградско

Двама мъже от Разград и от заветското село Веселец са новите случаи на заразени с коронавирус в Разградска област, съобщават от РЗИ. 51-годишният мъж от Веселец е потърсил потърсил медицинска помощ в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Д. Граматиков“ в Русе. За 63-годишния мъж от Разград се грижат в..

публикувано на 10.07.20 в 12:52

С 4.17 промила в жегата

63-годишен мъж от заветското село Острово е задържан за шофиране в пияно състояние. Това съобщиха от разградската полиция. Около 15 ч. на 9 юли в селото е спрян за проверка нерегистриран по надлежния ред мотопед. Пробата на водача с дрегер отчела 4,17 промила алкохол. По случая са образувани бързи производства.

публикувано на 10.07.20 в 09:46

Танцувай с нас

С фолклорни танци и представяне деветата купа на „Лудогорец” започна лятната инициатива на Община Разград „Танцувай с нас”. Събитието се проведе на открито – на площад „Независимост” пред Общинския културен център и започна с шампионски танц – малките танцьори от ДТШ „Хорце” и ТА „Булгарика” изпълниха авторския танц „Футболисти” на Румен..

публикувано на 09.07.20 в 20:54