Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Крадат и сервизи за кафе

Снимка: Pravatami.bg

Домова кражба е извършена в Исперих вчера, информират от Областната дирекция на МВР в Разград.

През прозорец от къщата на 51-годишна жена са задигнати кредитна карта, две дебитни карти, златна монета с тегло 2 грама и порцеланов сервиз за кафе. Впоследствие около 20.50 часа от кредитната карта е извършена неправомерна транзакция на сумата от 10 лв. от банкомат в Исперих.

Нанесените щети са в процес на изясняване. Води се досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разходка и за бездомните кучета

Площадка за разходка на кучетата ще функционира от петък в Приюта за бездомни животни в Разград, съобщават от местната администрация. Площадката е с площ от 500 кв.м., към нея се изгражда подход от клетките на животните. От тях кучетата, които в момента са 160, ще излизат на повод, а на площадката ще имат възможност да играят и да се..

публикувано на 11.08.20 в 15:55

Трима с COVID-19 в Разградско

Двама мъже и една жена са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград за последното денонощие, информират от Регионалната здравна инспекция. Жената, на 62 години от Разград, е потърсила медицинска помощ в болницата „Св. Иван Рилски - Разград“. Тя е с множество придружаващи заболявания: хипертония ,диабет тип II и..

публикувано на 11.08.20 в 12:30

Чистят Бели Лом

Започна почистването на коритото на река Бели Лом в Разград. Три фирми, от които две общински, са ангажирани с дейностите по чистенето на участъка между мостовете на Автогарата на улица „Добруджа“. Сутринта бе окосена тревата, по-късно ще бъде отстранена и раздробена самораслата храстовидна растителност по скатовете на коритото. След..

публикувано на 11.08.20 в 12:16

Подкрепа за Веселина Йотова

Родители, учители, ученици, колеги и приятели събират средства за лечението на преподавателка от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ в Разград. Благотворителната кампания е организирана в подкрепа на учителката Веселина Йотова, съобщават организаторите. Веселина Йотова е ръководител на самодейния театър и на клуба по..

публикувано на 11.08.20 в 11:53

Инспекция на околовръстния път в Исперих

Инспектираха ремонта на околовръстния път в Исперих. Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов разговаряха с техническите ръководители и работници от строителния обект и се запознаха с напредъка при изпълнението на проектните дейности. Стана ясно, че предвид натовареното движение с тежкотоварни камиони и новоизградена..

публикувано на 10.08.20 в 18:14

На лов за гургулици

Новият ловен сезон на пернат дивеч се открива днес. Хиляди ловци от Североизточна България ще се включат в отстрела на пъдпъдъци, гривеци, бекасини и гургулици. През това лято ловни изпити се проведоха към сдруженията в Разград, Шумен, Силистра, Русе, Омуртаг, Велики Преслав, Исперих, както и в Кубрат, където има най-много жени ловци. Излетите се..

публикувано на 08.08.20 в 08:44

Украински работници с коронавирус

14 украински граждани, които работят по трасето на газопровода „Балкански поток“ в Разградска област, са сред новозаразените с коронавирус в Разград. Това съобщи за Радио Шумен областният управител Гюнай Хюсмен. Той уточни, че работниците имат симптоми на COVID-19, но здравословното им състояние не налага постъпване в болница. „Украинците ще останат..

публикувано на 07.08.20 в 10:22