Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първолаци от Хитрино събират капачки

Снимка: Салим Салих

Първокласниците от СУ “Д-р Петър Берон“ в Хитрино се включиха в инициативата за събиране на пластмасови капачки под мотото "Дари капачка за усмивка". Най-активен и с най-голямо количество в акцията е бил Тунай Тасин.

Кампанията на децата продължава, тя е в подкрепа на недоносените бебета от всички неонатологични отделения в страната, които имат нужда от нова апаратура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден дрогиран на пътя

34-годишен мъж от Върбица е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 14:05 часа вчера на ул. „Септемврийско въстание“ във Върбица. Мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ с шуменска регистрация.  С техническо средство е установено, че шофира след употреба на амфетамин и..

публикувано на 26.07.24 в 10:50

Трима в битка за КОЦ-а

Д-р Кирил Киров,  д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов са кандидати за поста управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Д-р Киров е хирург в МБАЛ - Шумен и Онкоцентъра, д-р Генов е специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ , д-р Арнаудов е досегашен управител на КОЦ-а. Конкурсът ще премине през три етапа...

публикувано на 26.07.24 в 10:21

23 литра на квадрат

Между 2 и 23 литра на квадратен метър са падналите валежи през изминалото денонощие в Шуменско, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Шумен.  В Шумен са измерени най-много количества – близо 23 л на кв. м, в Тодор Икономово – 13.5, в Смядово – 13.2, в Нови пазар – 10.3, във Велики Преслав и Върбица – по 9.7, в Риш – 9.4.  Най-малко..

публикувано на 26.07.24 в 09:51

Приключва проект за интеграция

В община Каспичан приключва работата по проекта "Аз съм Аз и съм уникален, също като теб", който цели образователна интеграция на деца от етническите малцинства. В творчески ателиета и уъркшопове, занимални, срещи- дискусии, конкурси и еко екскурзии са обхванати над 150 деца от детските градини и училищата в общината, 86 родители и 12 учители и..

публикувано на 26.07.24 в 09:38

Добри добиви и тревожни цени

Приключи жътвата на есенниците в региона. По-ниски са добивите в сравнение с миналата година, но качеството е добро. Това каза за Радио Шумен Джихан Шакир – зърнопроизводител от село Капитан Петко, община Венец, който обработва около 8000 декара земя.  Тревожни са обаче цените на зърнените култури. По това време на миналата година цената на пшеницата..

публикувано на 26.07.24 в 08:59

Престъпления и наказания

Делата за 822 извършени престъпления са приключени в Шуменска област през 2023 г., съобщават от Териториалното статистическо бюро. Най-много са извършените общоопасни престъпления, след тях са тези против собствеността и против личността. С ефективни и условни присъди са приключили делата за 705 престъпления. Осъдените с влезли в сила присъди..

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и наемът на концертни и спортни зали. Компромис бе направен в цената за използването на „Арена Шумен“..

публикувано на 25.07.24 в 15:58