Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Модерна кухня за патронажа

4
Снимка: Община Шумен

Ново кухненско оборудване достави и монтира Община Търговище в кухнята на Социалния патронаж. То е закупено по проект за близо 30 000 лв. Вече са монтирани професионални фризер, хладилен шкаф и маса, електрически уред за готвене и пържене, хладилник, бойлер, различни видове работни маси и умивални, както и кухненски съдове. С доставката на новото оборудване ще се приготвя по-качествена храна при намалени разходи за електрическа енергия.

През 2016 г., също по проект бе доставено електрическо оборудване за мероприятието за над 22 000 лева.

В момента Социалният патронаж обслужва 552 души в община Търговище. Приготвя се храна и за 60 бедни и болни хора, жители на града, които са към трапезарията към храма „Св.Йоан Рилски“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Попово с нов договор за боклука

Община Попово прекрати договора с фирма „Еко Инвест Север“ заради системно неизпълнение на задълженията по сметосъбирането и сметоизвозването. Това съобщиха от местната администрация. Във връзка с неотложността на ситуацията е сключен нов договор чрез пряко договаряне с фирма „Еф Си Си България” ЕООД до провеждане на нова обществена поръчка...

публикувано на 26.05.20 в 15:50

Нов шеф на Районното управление

Ст. инсп. Станчо Ганчев е временно преназначен на длъжност началник на Районно управление -Търговище със заповед на министъра на вътрешните работи от 19 май 2020 г., съобщават от полицията. Досега той бе началник на група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ в отдел „Криминална полиция“ при Областната дирекция на МВР –..

публикувано на 26.05.20 в 15:18

Мъж под карантина с екоакция

Докато е в карантина, Йордан Алексиев от Омуртаг организира акция за почистване на града си. Младият мъж учи и работи в Лондон, но се прибрал в родината, защото всички дейности преминават онлайн. Докато изкарва времето си в задължителната след прибиране у нас 14-дневна карантина, той решил да организира почистване на родния си град...

публикувано на 26.05.20 в 12:55

Общински дружества на печалба

Близо 58 000 лв. е печалбата на общинските търговски дружества в Търговище за 2019 г. Приходите им са 687 000 лв. Най-голяма нетна печалба за годината отчита „Общински пазари“   - 36 000 лв., „Адапт“ има 28 000 лв., вестник „Знаме“ приключва 2019 г. с печалба от 3000 лв., която е по-висока от отчетената за 2018 г. Изключение прави единствено..

публикувано на 26.05.20 в 12:00

Мълния подпали вила край язовир

Екип служители на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Омуртаг са реагирали на получен на 25 май сигнал за възникнал от мълния пожар. Пламъците са обхванали покрива на вила в района на язовир „Царевци“ в община Омуртаг. В резултат на инцидента са унищожени 15 кв м покривна конструкция, сградата е спасена от огъня.

публикувано на 26.05.20 в 11:18

Виртуален ученически концерт

Виртуален концерт, посветен на 24 май, подготвиха учениците от профилираните паралелки с изучаване на музика и хореография във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. В него участват ученици от І до ХІІ клас. Заедно със своите учители те поздравяват хората на изкуството, на словото и духа. Техните изпълнения са за всички, които носят в..

публикувано на 24.05.20 в 10:50

Отрицателни проби в Търговище

Отрицателни са тестовете на медицинския персонал, имал досег с починалия от COVID-19 пациент в болницата в Търговище. Изследвани са и двама пациенти на болниците в Търговище и Омуртаг, за които е имало съмнение за симптоми на коронавирус. Резултатите им също са отрицателни.   Днес са направени 16 бързи теста на работещи те в Комплекса за..

публикувано на 22.05.20 в 16:42