Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Христов се връща във властта

7
Снимка: Радио Шумен

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Ще оправдая тяхното доверие. Ще продължа да бъда кмет на всички шуменци. Ще работя, без да се променям. Ще продължим да развиваме нашия град, защото за мен Шумен е кауза“. Това каза повторно избраният кмет на Община Шумен Любомир Христов, след като получи удостоверението за поста си от Общинската избирателна комисия.

"Още от понеделник се захващам с важните за всяка Община дейности. Предстои зима, а и почистването на падналите есенни листа трябва да бъде координирано по-добре", посочи за Радио Шумен Христов.

Като „празни приказки, за да успокоят аудиторията си“ кандидатът на партия ГЕРБ коментира обещанието на опонентите му от БСП да поискат касиране на изборите в Шумен. Жалба срещу решението за избор на общински кмет все още не е постъпвала, допълни председателката на Общинската избирателна комисия Василина Кънчева. 11 ноември е крайният срок за подаването на такъв документ. „Дори и да бъде пусната жалба, тя няма да спре нашето решение“, допълни Кънчева.

Първата сесия на новосформирания Общински съвет в Шумен ще се проведе в понеделник.

Вчера премиерът Бойко Борисов се обърна към новоизбраните кметове:

"Не само, че трябва да сте много добри, много честни, много прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш. Като видиш паднало дърво - иди го премести. Метни го на гръб. Хората трябва да видят, че вие милеете за тях, за общината, за всичко останало. Докато дойде фирмата, има опасна шахта - ти застани до нея".

Кои завети ще следва преизбраният кмет на Община Шумен – чуйте по-долу:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата заради авария

Заради внезапна авария на напорен водопровод е преустановено водоподаването към висока и най-висока зона в квартал „Боян Българанов“ в Шумен, Гривица, районите на площад „Оборище“, Многопрофилната болница и пожарната. Отводното дружество уточниха, че аварията е сериозна и вече се работи по отстраняването й, но не се ангажираха с час за..

публикувано на 30.09.20 в 17:47

Престъпление и наказание

Осъдителни присъди за длъжностно присвояване и сключени неизгодни сделки с щети за търговско дружество за над 300 000 лева получиха съпрузи, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Шумен. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Изпълнителната директорка на фирмата и съпругът й, член на съвета на директорите на същото дружество,..

публикувано на 30.09.20 в 16:15

Възстановяват старата маркировка

До няколко дни ще бъде възстановена старата пътна маркировка на ул. „Алеко Константинов“ в Шумен, а именно дясното платно преди влизане в кръговото кръстовище на Руски паметник. Това обясниха от Общинската администрация. Преди дни в социалните мрежи се появиха стотици постове, свързани с новите обозначения на асфалта, които задължават шофьорите,..

публикувано на 30.09.20 в 16:01

Четвъртокласниците утре на училище

Четвъртокласниците от НЧ „Княз Борис I“ в Шумен, които бяха в 14-дневна карантина заради положителна за COVID-19 класна ръководителка, от утре ще се върнат в класните стаи. Това съобщи за Радио Шумен Валери Георгиев, директор на училището. Лечението на учителката им продължава и тя ще остане карантинирана още 14 дни. „Очакваме всички 22..

публикувано на 30.09.20 в 15:29

Скоро тръгва водата за Мътница

Кметът на Община Шумен Любомир Христов инспектира строително-монтажните дейности, които от няколко дни се извършват от аварийни екипи на ВиК – Шумен по възстановяване на водоснабдяването в шуменския квартал „Мътница“. В момента се поставя временна водопроводна тръба, която да свързва дълбокия сондаж №5 със съществуващия и сега действащ напорен..

публикувано на 30.09.20 в 14:10

Починаха още двама с COVID-19

Четири жени на възраст 40, 64, 56 и 60 години от Шумен и Вълнари и 34-годишен мъж от село Памукчи са новите случаи на заразени с COVID-19 в Шуменско, информират от Регионалната здравна инспекция. От новорегистрираните 5 случая за изминалото денонощие хоспитализирани са 3 души. Изготвени са   предписания на контактните лица на потвърдените случаи за..

публикувано на 30.09.20 в 13:17

С дрога на следобедна разходка

17-годишен е задържан за притежание на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от шуменската полиция. При полицейска проверка вчера следобед на ул.“ Ген. Скобелев“ в Шумен била извършена полицейска проверка. У момчето е намерено пликче с около грам суха листна тревна маса, по негови данни – „чай за пушене“. Веществото е иззето и..

публикувано на 30.09.20 в 12:16