Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Академия за творческо писане

Снимка: Бойка Тодорова

Семинар "Академия за творческо писане" ще се състои в Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра на 11 ноември от 13 до 17 часа. Инициатор за провеждането му е Регионалното управление на образованието в дунавския град.

В него ученици ще могат да провокират творческите си дарби и умения, в процеса на създаване на оригинални авторски текстове, в различни литературни родове и жанрове. Още може да чуете от разговора с Ваня Игнатова от екипа на РУО в Силистра.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Дойдох си“ на шуменска сцена

Най-новото заглавие в афиша на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен бе представено пред журналисти днес. То е дело на директора на театъра Димитър Димитров, който е автор на режисурата, визията и сценичния вариант. Спектакълът е по пиеса на актрисата Йонка Илиева. На сцената са актьорите Стефани Лечева и Васил Драганов. Премиерата на..

публикувано на 30.09.20 в 16:10

Шумен посреща поети с китара

За десети път Шумен е домакин на Националната среща на поетите с китара. В тазгодишното издание на „Шумен Бард 2020“ ще се включат 14 участници от цялата страна. Националната среща ще се проведе в два последователни дни – на 2 и 3 октомври (петък и събота). Откриването е от 15.30 часа в петък пред Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Веднага..

публикувано на 30.09.20 в 13:08

"Джани Скики" с премиера в Русе

След като откри новия си творчески сезон с концерти на Деветата симфония на Бетовен, Русенската опера представя на меломаните и първата си премиера тази вечер. Едноактният комичен спектакъл „Джани Скики“ от Джакомо Пучини е под режисурата на румънката Михаела Панайнте. В главната роля ще се превъплъти Добромир Момеков, Лаурета ще бъде Даниела..

публикувано на 30.09.20 в 12:54
Веско Стамболов (снимка: Росен Донев)

Престижна награда

Голямата награда "Акад. Марин Големинов" е връчена на пианиста Веско Стамболов, съобщи БТА. Националната награда за принос в музикалното изкуство за 2020 година беше връчена снощи при отбелязването на 112 години от рождението на композитора Големинов. Веско Стамболов е професор по пиано във Висшата консерватория "Лисеу" в Барселона, носител и..

публикувано на 29.09.20 в 13:12

Песни и танци на двора

С концерт под наслов „За музиката с любов“ ще бъде отбелязан по традиция Международният ден на музиката в СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен. В навечерието на празника възпитаниците на музикалните и хореографските паралелки в училището ще подарят на своите почитатели богата музикално-танцова програма с изпълнения на пиано, акордеон, китара,..

публикувано на 29.09.20 в 11:13

Зад завесата на демокрацията

Калин Станков Тодоров ще представи в Русе днес най-новата си книга „Зад завесата на демокрацията“. Срещата с него е от 11 часа в Канев център. Авторът гостува по покана на ректора на Русенския университет член-кореспондент на БАН проф. Христо Белоев. Представянето на изданието е в рамките на 75-годишнината на Русенския университет „Ангел Кънчев“...

публикувано на 29.09.20 в 09:44

Концерт на открито

Тази вечер в Търговище ще се състои концертът на общинските творчески състави - Духовия оркестър, Професионален фолклорен ансамбъл "Мизия" и Женски хор "Златна лира". Началото е в 17.00 ч. на сцената пред Община Търговище. При лоши метеорологични условия концертът ще се състои в залата на Центъра за младежки дейности и инициативи при спазване..

публикувано на 28.09.20 в 11:35