Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на патрона

2
Снимка: Никола Смиленов

Седмицата, посветена на патронния празник на СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен, започва днес с радиопредаване и откриване на експозицията „Градски възрожденски кът“ в училищната галерия. Във вторник от 12:35 ч. ще е финалът на първенството по футбол за учениците от V, VІ и VІІ клас.

В сряда от 18:30 ч. 170-те петокласници ще вземат участие в открит урок на тема „Славим името на Доброплодни“. Проявата ще се осъществи в концертната зала на НЧ „Добри Войников“. Тя ще бъде предшествана от поднасяне на цветя на плочата на Сава Доброплодни от 17:00 ч.

В четвъртък от 12:00 ч. в големия физкултурен салон на училището учениците от I и V клас ще бъдат посветени в доброплодство. Натовареният с прояви ден продължава с традиционната викторина между седмите класове в РБ „Стилиян Чилингиров“ от 15:00 ч. и откритите уроци с учениците от І клас с начало 17:30 ч.

Жива картина с участието на ученици от VІІ и ІХ клас ще украси фоайето на първия етаж на празничния 3 декември. Кулминация в програмата за отбелязването на патронния празник е празничният концерт под надслов „Огледалото на успеха“ в ДКТ „Васил Друмев“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар изпепели 100 дка пшеница

100 декара пшеница са изгорели в пожар в житен блок в землището на Смядово. Сигналът е приет около 16:30 часа вчера. Това съобщават от шуменската полиция. На място са изпратени противопожарни екипи от  Велики Преслав и Шумен, на помощ са се притекли и доброволци от Доброволното формирование в Смядово.  По данни на собственика на житния масив,..

публикувано на 09.07.24 в 11:27

Заловиха крадци на пари и злато

Установени и задържани са извършители на две кражби – в Смядово и в село Златна нива. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за извършена кражба на пари от частен дом в Смядово е приет на 5 юли в следобедните часове. 51-годишна жена съобщила, че от жилището й липсва сумата от 1600 лева и 200 швейцарски франка, които били оставени върху нощно..

публикувано на 09.07.24 в 11:09

Мъж пострада на пътя

71-годишен мъж е пострадал при инцидент на бул. “Велики Преслав“ в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Произшествието е станало малко след 13:00 часа. 71-годишният мъж се движил с индивидуално електрическо превозно средство в кв. "Дивдядово". При извършване на маневра завой на ляво отнел предимството на водач на лек автомобил "Шкода Октавия“..

публикувано на 09.07.24 в 10:59

Ново осветление в Каспичан

Близо 1 761 000 лева ще получи община Каспичан за въвеждане на енергийно ефективна система за външно изкуствено осветление. Това съобщават от администрацията.  Проектът включва общинския център, Плиска и селата Каспичан, Могила, Кюлевча и Марково.  Те са одобрени, след като е направено енергийно обследване на съществуващите системи за улично..

публикувано на 09.07.24 в 09:14

Обучават приемни семейства

Започна обучението на кандидатите за приемни родители в община Шумен, съобщиха от общинската администрация. В него участват четири одобрени семейства. В края ма месец май общината започна кампания под мотото „Прегърни ме“ с цел набиране на хора, които искат да станат приемни родители. Тя се реализира по проект на Агенцията за социално подпомагане по..

публикувано на 09.07.24 в 08:34
Росен Карадимов

Министерска визита в Североизтока

Изграждането на индустриален парк в Търговище е една от основните теми, които днес ще бъдат обсъждани на среща между служебния министър на иновациите и растежа Росен Карадимов и кмета на общината Дарин Димитров. На събирането от 13:00 часа ще присъстват и представители на местния бизнес.  По-рано, от 10:00 часа, Министерството на иновациите и растежа..

публикувано на 09.07.24 в 08:31

4000 подписа срещу депутат

Над 4000 членове и симпатизанти на Движението за права и свободи (ДПС) в Търговищка област се обявяват за сваляне доверието от народния представител Джейхан Ибрямов с подписка. Тя се явява в подкрепа на решение, взето от Областния съвет на ДПС - Търговище на 3 юли, с което организацията сне доверие от Ибрямов, съобщиха от структурата в Търговище с..

публикувано на 09.07.24 в 07:51