Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

3300 лева кметска заплата

Снимка: Радио Шумен

3300 лева ще бъде месечната заплата на кмета на Исперих Белгин Шукри. Това решиха на свое заседание общинските съветници.

Те утвърдиха и възнагражденията на кметовете на кметства, които ще получават между 800 и 1070 лева, в зависимост от броя на жителите в съответното населено място. Средната месечна заплата на кметовете на кметства в община Исперих е 874,71 лева.

По време на заседанието на Общинския съвет беше гласувано и назначаването на кметски наместници в две села, в които не са произведени избори за кметове.

Съветниците актуализираха общинския бюджет и поименния списък на обектите за капиталови разходи за 2019 година.ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи турнир "Освобождение"

Двудневен турнир по баскетбол, наречен „Освобождение“, се провежда този уикенд в Разград. В състезанието участват деца от 1 до 7 клас. Кметът на общината Денчо Бояджиев откри надпреварата, в която се включиха 250 малки баскетболисти. По-късно той награди и победителите във финала при момчетата 1-2 клас и връчи купите. На първо място се..

публикувано на 25.01.20 в 13:24

Бой за отнето предимство

Скандал заради отнето предимство на пътя е станал в Завет. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Около 9.30 ч. на 22 януари до автобусна спирка в центъра на Завет 40-годишен и 53-годишен мъж, и двамата от Исперих, разменяли ругатни, обидни изрази и удари по повод неосигурено предимство при управление на МПС. Съставен е акт по..

публикувано на 24.01.20 в 11:54

Крос "Освобождение" в Разград

56-тото издание на крос „Освобождение“ ще се състои днес в Разград. Най-старото, провеждано без прекъсване, лекоатлетическо състезание в страната, е част от събитията, включени в Програмата за отбелязване Деня на Разград – 28 януари. Стартът на състезанието ще бъде даден в 14,00 ч. днес, 24 януари, на площад „Възраждане“. Според Регламента на..

публикувано на 24.01.20 в 07:44

Изграждат кризисен център

Да се редуцира възможността за използване на няколко услуги от един човек, за да могат повече хора да получат достъп до социални услуги. До това решение стигнаха участниците в работна среща в Община Разград, която се проведе днес. Обсъдена бе необходимостта от изграждане на Кризисен център за жертви на насилие. Стана ясно също, че капацитетът на..

публикувано на 21.01.20 в 16:37

Арест за насилник на дете

„Задържане под стража“ на 27-годишен мъж поиска Районната прокуратура в Разград. Той е обвиняем за извършване на блудствени действия с 14-годишно момиче. Деянието е станало в началото на декември миналата година в района на разградско училище, където учи жертвата. Разследването по образуваното досъдебно производство на Районната прокуратура в..

публикувано на 21.01.20 в 14:16

Блъснаха пешеходка

29-годишна пешеходка от Разград бе блъсната от бус „Пежо“ по улица „Любен Каравелов“, съобщиха от полицията. Инцидентът стана около 8.20 ч. тази сутрин. Зад волана на превозното средство бил 61-годишен мъж от село Бели Лом. Пострадалата е откарана в болницата в областния град, където е установено, че има счупен глезен. По случая е започнато..

публикувано на 21.01.20 в 10:27

Почетни номинации

Номинациите за званието „Почетен гражданин на Разград” представи кметът на Общината Денчо Бояджиев на съвместно заседание на Постоянната комисия по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности и Постоянната комисия по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствените..

публикувано на 21.01.20 в 08:27