Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След оставката на Нено Димов

Нено Димов
Снимка: БГНЕС
Подалият по-рано днес оставка министър на околната среда Нено Димов е обвинен за умишлена безстопанственост за водната криза в Перник, съобщи прокуратурата. Той остава в ареста за 72 часа с мотив, че може да повлияе на разследването, да извърши ново престъпление или да укрие доказателства. Утре прокуратурата ще иска постоянния му арест. Ако бъде признат за виновен по обвинение в умишлена безстопанственост, той може да получи от 2 до 8 години затвор.

По-рано днес премиерът  Бойко Борисов прие оставката на Нено Димов като министър на околната среда и водите. Как това ще се отрази на вътрешнополитическата обстановка, дали ще разтовари напрежението в управлението или ще задълбочи кризата, прие да коментира политологът Светлин Тачев.

"Не очаквам оставката на Нено Димов да доведе до успех на вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов", заяви Тачев. Той коментира, че не очаква оставката на министъра да причини трусове в управляващата коалиция. Светлин Тачев коментира, че очаква новият министър на екологията да бъде експерт, от квотата на ВМРО.

Още чуйте от интервюто с политолога Светлин Тачев.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Символът на Великден е червеното яйце

Символът на Великден е червеното яйце. Яйцето символизира Универса и тайната на неговия произход. Това е предхристиянски символ, който е вплетен във великденската символика, каза доц. Ивелина Ефтимова от Катедрата по журналистика и масови комуникации в Шуменския университет.  Този символ съществува в полинезийски, перуански, японски, китайски и славянски..

публикувано на 03.05.24 в 13:49

Европравила за политическата реклама

В Европейския съюз са в сила новите правила за политическата реклама, които ще се прилагат и на предстоящия вот за Европейски парламент през юни. Една от целите е провеждането на свободни и честни избори. Въвеждат се общи изисквания за прозрачността на тези реклами, предстои да бъде въведен и механизъм за съобщаване на проблемни реклами. Новият..

публикувано на 02.05.24 в 11:14

Драгоево ще пее и танцува

Поредното издание на фестивала „Драгоево пее и танцува“ се открива тази вечер в едноименното преславско село. За поредна година кметството и читалището са подготвили разнообразна програма, в която освен музика и танци, гости от региона и страната, ще има спектакли, кулинарна изложба, ще гостуват и двама изявени готвачи. Началото се поставя от 18,30 ч...

публикувано на 26.04.24 в 14:38

Помощите в Шумен идват по-рано

Раздаването на хранителните пакети в Шумен ще започне седмица по-рано от планираното. Вместо от 29 април, това ще стане от 22 април. Храните ще се раздават до 23 май. Освен това в Шумен храните ще се раздават и на ново място, а не на досегашния пункт. Право на помощта имат над 2000 жители на областния център. Това са хората, които тази година са..

публикувано на 18.04.24 в 11:01

Работа в полза на здравноосигурените

25 години от създаването си отбелязва Районната здравноосигурителна каса – Търговище. За този четвърт век бюджетът на РЗОК се е повишил над 10 пъти. „Това означава, че в здравната система са се влели огромни средства, а това би трябвало да бъде в полза на здравноосигурените пациенти", коментира директорът на службата Емил Стоянов. Повишили са се и..

публикувано на 01.04.24 в 15:28

В помощ на жертви на домашно насилие

Жени и деца от района на Попово, пострадали от домашно насилие, скоро ще имат по-лесен достъп до помощ и подкрепа. Асоциация „Ная“ набира 5000 лева за ремонт на приемна, предоставена им от Община Попово, където мобилен екип от психолог и социален работник ще консултира хора от малките населени места в общината. Доскоро екипът е работил само..

публикувано на 01.04.24 в 10:58
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на помещенията, където ще се помещава апаратът за магнитно-резонансна образна диагностика. Това каза в..

публикувано на 31.10.23 в 15:29