Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милост за една майка

4
Снимка: Радио Шумен

Преди два дни в една от групите в социалните мрежи Анюта Александрова написа, че има спешна нужда някой да ѝ подари патерици. Причината е, че иска да води 7-годишната си дъщеричка на училище, но е трудноподвижна и болна. Човешкото съпричастие мигновено се прояви и мъж от Шумен купи на жената помощните средства. Този пост обаче предизвика вълна от доброта и много хора се заинтересуваха от какво още има нужда Анюта.

45-годишната жена живее в края на шуменския квартал "Дивдядово" с дъщеря си Ангела, която е в първи клас. Пенсията по болест, която получава, е 160 лв. и още 40 лв. са детските надбавки. Преди близо 3 години ѝ правят онкологична операция. С времето левият крак започва да се подува и зачервява и от болката движението става все по-трудно. След няколко посещения в Центъра са спешна помощ в Шумен в самото начало на тази година я транспортират до Варна, където биха могли да се погрижат по-добре за нея. След 6-дневно лечение жената се прибира у дома, но кризите продължават.

В същото време Ангела не е ходила на училище от седмица заради невъзможността на самотната майка да я заведе. В къщата накрая на квартала беше дошла и Биляна Белева – една от жените, приели нейната болка и с огромното желание да помага.

Анюта Александрова се нуждае от ремонт на покрива, молба, на която също има светкавична реакция. Още утре бригада ще започне подмяната на керемидите, защото и времето го позволява.

Телефонът на майката от шуменския квартал "Дивдядово" е 0895 84 68 70. Всеки, който иска и може да помогне, да звънне и да даде от своята надежда на Анюта и Ангела.

Миглена Стефанова разказва една история за милосърдието, извън кампаниите около големите празници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Светлин Радославов – Свет

Световноизвестен цигулар на родова среща

Световно известният цигулар Свет Радославов ще присъства на среща на рода Челебиеви в Смядово на 3 август. Светлин Радославов, известен по световните сцени като Свет, е един от стотиците потомци на   Герджик Стойко Челеби от Смядово, живял в началото на XIX век – виден за времето си свирач и майстор на инструменти. Над хиляда са потомците..

публикувано на 01.08.24 в 16:44
инж. Емил Гелов, директор на РДГ-Шумен

Секачи бракониери бъркат ниви с гори

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Шумен (РДГ-Шумен) тази седмица по сигнал попаднаха на два тира, натоварени с 90 кубика дървесина, по-голяма част от която е назаконно отсечена. Нарушението е извършено след позволително за почистване на самозалесили се земеделски територии в района на село Риш. Това е най-голямото количество..

публикувано на 01.08.24 в 15:38

Пребоядисаха цветните пейки

Няколко дни в емблематичния шуменски Парк "Кьошкове" текат дейности по почистване и освежаване.  Това съобщиха наши слушатели и подчертаха, че отдавна не са виждали така активно да се работи. Същевремнно изказаха и тревогата си, че пейките, които бяха изрисувани от деца и младежи преди години с цветни сюжети и допълнени с цитати от..

публикувано на 01.08.24 в 15:24

Мобилна ескейп стая в Шумен

Първата у нас мобилна ескейп стая е вече 10 дни в Шумен, разположена зад зала "Арена Шумен". Зад вратата и ви очаква мистичен свят и напълно безплатно се впускате във вълнуващо приключение - търсене на препис на Свещеното писание - Библията. Иновативната идея е на група бизнесмени живеещи в чужбина, запалени от идеята да споделят впечатляващия..

публикувано на 31.07.24 в 14:17

Нов физкултурен салон за децата

Сериозни строителни дейности се извършват в двора на Началното училище „Княз Борис Първи“ в Шумен. Непосредствено до училищната сграда ще бъде издигнат физкултурен салон.  Началното училище е построено през 1907 година, но без салон за физкултура. Досега тези учебни часове се водят в пригодена за целта класна стая. Новият физкултурен салон ще има..

публикувано на 31.07.24 в 13:43

Усилени ремонти в Нови пазар

В община Нови пазар започна изпълнението на проект за ремонт на една от големите улици –   вход към града – ул „Плиска“. Общината спечели и проект по Националния план за възстановяване и устойчивост за подмяна на уличното осветление. Покрай дейностите по уличната мрежа, от началото на този месец бе въведено и платено паркиране. Синята зона вече е..

публикувано на 31.07.24 в 10:42

Сговорно село планина повдига

В село Голямо Църквище живеят има-няма 280 души, но много задружни. Инициативите в последните месеци идват от Сунай Шабан – бизнесмен, собственик на фирма за изкопни дейности и първи мандат общински съветник в местния парламент на Омуртаг. Преди повече от 12 години Шабан, който сега е на 45 години, претърпял адска катастрофа - като пътник..

публикувано на 30.07.24 в 14:03