Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протест за отнето бебе

Снимка: Личен архив

Кубрат ще се включи в кампанията за подкрепа на семейството, чието дете беше отнето от немските власти преди броени дни.

Протестът е насочен към несправедливото отнемане на малката Катерина и ще се проведе на 16 януари - четвъртък, от 13.00 ч.  в центъра на лудогорския град. Кубратчани организират акцията, тъй като майката на 7-месечната Катерина е родена тук.

Протест ще се проведе и пред германското посолство в София от 12.00 ч. същия ден. За целта е осигурен безплатен транспорт от Кубрат за всеки желаещ, който иска да подкрепи семейството на малката Катерина.

Към момента е осигурен превоз за 20 човека, но при необходимост ще бъде осигурен и допълнителен. Автобусът ще потегли от Кубрат утре в 05.00 ч. сутринта от паркинга срещу сградата на РУ на МВР.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Улици с нови имена

Две улици в Разград получават нови имена. След решение на ОбС едната ще носи името на първия разградски кмет след Освобождението Георги Попов, а другата на основателя на градския парк Иван Свирачев. Двете отсечки, които влизат в одобрения застроителен и регулационен план на Разград, се намират над бившата Стоматология. Според зам.-кмета на..

публикувано на 25.11.20 в 09:28

Съветници почетоха паметта на Симеон Варчев

С минута мълчание в памет на Почетния гражданин на Разград Симеон Варчев започна заседанието на Общинския съвет в Разград днес. Легендарният баскетболен специалист, който е родом от Разград, почина на 77-годишна възраст след дълго боледуване. В началото на заседанието клетва като съветник положи Любомир Райчев, който влезе Общинския съвет на..

публикувано на 24.11.20 в 18:50

Коледна елха на площада

Градската коледна елха е вече на площада пред Общинския културен център в Разград. Днес тя беше поставена от работници от Общинско предприятие „Паркстрой“. 10-метровият смърч е отсечен по време на оформяне на просеки под далекопроводите. Украсата на коледното дърво ще бъде поставена в петък, днес при инсталирането му до фонтана пред Новия..

публикувано на 24.11.20 в 16:42

По-висока такса смет в Разград

Увеличение на такса смет за 2021 година подготвят в община Разград. Предложеното на администрацията е ставката за Разград да се промени от 3,3 на 4 промила, а по населените места промилите са различни – между 5,50 и 25. В обръщение във Фейсбук кметът Денчо Бояджиев заяви, че налогът не е променян от декември 2014 година, а междувременно три..

публикувано на 24.11.20 в 16:29

Мъж с три карабини

Досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси е образувано срещу 39-годишен мъж от село Прелез, съобщават от разградската полиция. При проверка, извършена около 10 часа вчера, е установено, че мъжът държи в метална каса 50 патрона за огнестрелно оръжие, калибър 22 „Long Rifle“, за които не притежава разрешително. В касата са..

публикувано на 24.11.20 в 09:55
Симеон Варчев

Почина почетният гражданин на Разград Симеон Варчев

След дълго боледуване на 77-годишна възраст днес почина почетният гражданин на Разград Симеон Варчев. Той е родом от село Побит камък. Роден е на 27 август 1943 г. В Разград е завършил средното си образование, а висшето – във ВИФ. Близо 20 години играе в различни баскетболни отбори у нас, като преминава през родния си „Лудогорец” в Разград, ВИФ,..

публикувано на 23.11.20 в 20:33

Нови фиданки в квартал „Орел“

Започна повторното засаждане на над 600 фиданки в разградския квартал „Орел“. През лятото от Агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“ извършиха проверка и констатираха, че множество от дърветата и храстите са изсъхнали, заради което отправиха препоръка към община Разград те да бъдат подменени. При изваждането на изсъхналите растения..

публикувано на 23.11.20 в 15:47