Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВиК техници стават водолази

7
Снимка: Радио Шумен

Шумен е без вода от снощи заради авария на довеждащия водопровод. Очаква се водоподаването да бъде възстановено най-рано в събота сутринта, заявиха от местното ВиК.

По голямата авария на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ работят 6 екипа на ВиК - Шумен. Репортер на Радио Шумен бе на терен.

Екипите от Бургас са на място с необходимата техника. В местността „Сусурлук“ край Дивдядово се е скъсал фланец, който свързва довеждащия водопровод с тръба Ф800.

Главният инженер на водоснабдителното дружество Тодор Стоев обясни за Радио Шумен, че другият най-проблемен участък от водопровода е до село Хан Крум, където тръбите остават под вода. За да се справят с теча, от ВиК са потърсили съдействието на пожарната. Огнеборците са осигурили кислородни бутилки, с които техниците ще дишат под вода, за да могат да направят необходимите заварки на тръбите.

Стоев допълни, че днес няма да бъде пусната водата. Можем да я очакваме да потече от чешмите най-рано в събота сутринта.


Галерия

Свързани новини

Шумен 48 часа без вода

До 36 часа ще продължат ремонтните дейности по магистралния водопровод от язовир "Тича", съобщиха за Радио Шумен от водоснабдителното дружество. След това започва пълнене на ВиК системата, което може да отнеме повече от 12 часа, уточниха оттам...

публикувано на 16.01.20 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда "Кмет на годината" в Разград

Награда от конкурса „Кмет на годината“ получи кметът на Община Разград Денчо Бояджиев. Призът е в най-новата категория „Социални мерки по време на пандемия“ за средна община. „Това не е успех само на кмета, който осигурява организацията, а успех на..

публикувано на 31.10.20 в 08:35

Заведенията ще работят до 22 ч.

Най-късно до 22 ч. ще могат да работят заведенията в Шуменска област от началото на следващата седмица. Решението е на Областния кризисен щаб и е взето след получени сигнали за опити да се заобиколят въведените със заповед на здравния министър..

публикувано на 30.10.20 в 16:20

До дни пускат водата в „Мътница“

Водният режим в „Мътница“ се очаква да бъде отменен следващата седмица. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК – Шумен Жанета Панайотова. Вода в населеното място няма от средата на април заради пресъхналия шахтов кладенец. В понеделник се..

публикувано на 30.10.20 в 15:32

Отрицателни тестове в старчески дом

Нови 39 случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград през последното денонощие, съобщиха от областната администрация. От тях 14 са в Разград. Всички контактни са поставени под карантина. Отрицателни са PCR тестовете на персонала и на..

публикувано на 30.10.20 в 14:18

Искат смяна на директора на ТВ Шумен

Искане за освобождаването на директора на Общинския медиен център в Шумен ще внесе общинският съветник от БСП Венцислав Венков. Предложението за отстраняването на Георги Софронов вероятно ще се разглежда на следващата сесия. Венков настоява и за..

публикувано на 29.10.20 в 12:43

Огнището в Лозево се разраства

Нови 37 случая са установени в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в шуменското с. Лозево. 12 от положителните проби са на персонала и 25 на потребители на социална услуга. Така общият брой на установените случаи става 66. Всички заразени..

публикувано на 29.10.20 в 12:32

Признание за инфекционистите

Екипът на инфекциозното отделението в МБАЛ – Шумен да получи тазгодишната награда „Заслужил лекар/ колектив на община Шумен“. Това реши единодушно Общинският съвет в Шумен. Преди гласуването всички съветници в залата станаха на крака и аплодираха медиците,..

публикувано на 29.10.20 в 11:55