Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК техници стават водолази

7
Снимка: Радио Шумен

Шумен е без вода от снощи заради авария на довеждащия водопровод. Очаква се водоподаването да бъде възстановено най-рано в събота сутринта, заявиха от местното ВиК.

По голямата авария на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ работят 6 екипа на ВиК - Шумен. Репортер на Радио Шумен бе на терен.

Екипите от Бургас са на място с необходимата техника. В местността „Сусурлук“ край Дивдядово се е скъсал фланец, който свързва довеждащия водопровод с тръба Ф800.

Главният инженер на водоснабдителното дружество Тодор Стоев обясни за Радио Шумен, че другият най-проблемен участък от водопровода е до село Хан Крум, където тръбите остават под вода. За да се справят с теча, от ВиК са потърсили съдействието на пожарната. Огнеборците са осигурили кислородни бутилки, с които техниците ще дишат под вода, за да могат да направят необходимите заварки на тръбите.

Стоев допълни, че днес няма да бъде пусната водата. Можем да я очакваме да потече от чешмите най-рано в събота сутринта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Шумен 48 часа без вода

До 36 часа ще продължат ремонтните дейности по магистралния водопровод от язовир "Тича", съобщиха за Радио Шумен от водоснабдителното дружество. След това започва пълнене на ВиК системата, което може да отнеме повече от 12 часа, уточниха оттам...

публикувано на 16.01.20 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затвориха склад за трюфели в Ивански

Комплексна проверка в обект за трюфели извършват служители на Областната дирекция по безопасност на харните в Шумен, на Националната агенция за приходите, на МВР и на ДАНС, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните..

публикувано на 12.07.24 в 17:44

Награди за шуменските грации

Четири първи и едно второ място за нашите грации от школата „Балет“ с ръководителки Светла Денчева и Юлия Николова в XVIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол. Това съобщава на страницата си във Фейсбук Центърът за..

публикувано на 12.07.24 в 15:22

Грижа за младежи в риск

Още две социални услуги разкри Община Разград, считано от 1 юни. Това са „Преходно жилище“ и „Наблюдавано жилище“. И двете са насочени предимно към млади хора.  Услугата „Преходното жилище“ ще се фокусира върху младежи от 15 до 18 години за осигуряване..

публикувано на 12.07.24 в 13:13

Мъж пострада на пътя

65-годишен е катастрофирал с товарен автомобил около 7:30 часа вчера по пътя между Тутракан и Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция. Той изгубил управлението, напуснал платното и се ударил в няколко дървета.  Получил е фрактура на..

публикувано на 12.07.24 в 12:38

Опасност от пожари

С повишаването на дневните температури значително се увеличава рискът от пожари в природата, напомнят от Областната дирекция на МВР в Шумен.  За да не се допускат сериозни инциденти, е забранено изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки..

публикувано на 12.07.24 в 12:29

Гасиха пламнала нива

9 сгради, мандра и овцеферма са спасени при пожар вчера в село Коньовец. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 13:00 часа. Съобщено било за пламнала нива с овес. При пристигане на място огнеборците заварили силно развит пожар на..

публикувано на 12.07.24 в 12:10

Пиян вилнее на село

35-годишен мъж бе задържан за нарушаване на обществения ред, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за скандал между баща и син в частен дом в село Вълнари бил приет в полицейското управление в Каолиново малко преди 17:00 часа вчера. Към адреса бил..

публикувано на 12.07.24 в 11:59