Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК техници стават водолази

7
Снимка: Радио Шумен

Шумен е без вода от снощи заради авария на довеждащия водопровод. Очаква се водоподаването да бъде възстановено най-рано в събота сутринта, заявиха от местното ВиК.

По голямата авария на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ работят 6 екипа на ВиК - Шумен. Репортер на Радио Шумен бе на терен.

Екипите от Бургас са на място с необходимата техника. В местността „Сусурлук“ край Дивдядово се е скъсал фланец, който свързва довеждащия водопровод с тръба Ф800.

Главният инженер на водоснабдителното дружество Тодор Стоев обясни за Радио Шумен, че другият най-проблемен участък от водопровода е до село Хан Крум, където тръбите остават под вода. За да се справят с теча, от ВиК са потърсили съдействието на пожарната. Огнеборците са осигурили кислородни бутилки, с които техниците ще дишат под вода, за да могат да направят необходимите заварки на тръбите.

Стоев допълни, че днес няма да бъде пусната водата. Можем да я очакваме да потече от чешмите най-рано в събота сутринта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Шумен 48 часа без вода

До 36 часа ще продължат ремонтните дейности по магистралния водопровод от язовир "Тича", съобщиха за Радио Шумен от водоснабдителното дружество. След това започва пълнене на ВиК системата, което може да отнеме повече от 12 часа, уточниха оттам...

публикувано на 16.01.20 в 10:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обществени чешми с негодна за пиене вода

Водата от четири местни водоизточника в Шумен е с отклонения от нормите и не се препоръчва за пиене. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция след излизане на резултатите от проби, взети във вторник. Превишения на микробиологичните показатели има..

публикувано на 26.04.24 в 15:54

Следят рисковите язовири

Язовирите в община Шумен с първа и втора степен на потенциална опасност от преливане се следят и проверяват редовно. Това каза на днешното заседание на общинския съвет за намаляване риска от бедствия инж. Иван Сотиров – оператор на язовирни стени и..

публикувано на 26.04.24 в 15:03

На десето място по трудови злополуки

Възпоменателна церемония в памет на загиналите при трудови злополуки се проведе в Шумен. Събитието е организирано и заради Световния ден за здравословен и безопасен труд – 28 април.  В знак на почит към паметта на загиналите бяха поднесени венци и цветя..

публикувано на 26.04.24 в 12:51
Снимката е илюстративна.

Купуват дробилка за клони

С 60 000 лева ще бъде купена мобилна дробилка за клони, която да обслужва всички населени места в община Шумен. Това решиха днес на заседанието на Регионалното сдружение за управление на отпадъците представителите на общините от Шуменска област. Към..

публикувано на 26.04.24 в 11:06

Първа регистрирана листа

"Възраждане" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Шуменския избирателен район за вота на 9 юни. Това показва справка в сайта на Районната избирателна комисия . Водач е настоящият депутат Веселин Вешев, на второ..

публикувано на 26.04.24 в 10:25

Случай на коклюш и в Шумен

35-годишен мъж от Шумен е диагностициран с коклюш, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Той бил с грипоподобни симптоми и първоначално бил лекуван в домашни условия, впоследствие е приет за лечение в болница. Мъжът и семейството му са с редовен..

публикувано на 26.04.24 в 09:47
Община Шумен

Консултации при кмета

Консултациите за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за изборите на 9 юни за членове на Европейски парламент и за Народно събрание ще бъдат на 30 април (вторник) от 10 ч. в зала 363 на Община Шумен. Това съобщават от администрацията...

публикувано на 26.04.24 в 09:21