Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две общини още бедстват

Снимка: Община Разград

Към момента в Община Разград няма населени места без ток и вода, две обаче са все още без достъп – Островче и Радинград. Техника ще потегли към тях, когато бъде отстранен проблемът със закъсали ТИР-ове.

„Продължава бедственото положение в Община Самуил, област Разград“, коментира за Радио Шумен кметът Джевдет Азис. Все още са непроходими пътищата към селата Голям извор, Кривица и Хума. Без ток са някои улици в Самуил, както и селата Голям извор и Кривица.

И в Община Кубрат остава в сила бедственото положение, заяви кметът Алкин Неби. Пътищата на територията на общината са разчистени, снегопочистването в населените места продължава. В село Точилари няма вода. В Медовене няма ток и вода.  В части от Беловец няма електрозахранване. Осигурена е доставката на хляб и храни до всички селища в общината, коментира за Радио Шумен Алкин Неби.

Нашият слушател Ахмед Мурад съобщи, че на пътя между селата Окорш и Вокил край Исперих има много закъсали автомобили поради непочистения асфалт. По думите му, там снегорин не е минавал.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Ананиев

Противоепидемичните мерки до 13 май

До края на обявеното извънредно положение се удължава срокът на въведените противоепидемични мерки на територията на България във връзка с разпространението на Covid-19. Това става ясно от подписана днес заповед от здравния министър Кирил Ананиев. До 13 май остават затворени всички училища и детски градини. Остава ограничено влизането и излизането от..

публикувано на 10.04.20 в 20:46
Проф. Венцислав Мутафчийски на брифинга за разпространението на Covid-19

635 души с COVID-19 у нас

635 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 са в София, 1 в Смолян и 3 във Велико Търново. Лабораториите продължават да работят, съобщиха от Националния оперативен щаб. 231 души с потвърден COVID-19 са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия...

публикувано на 10.04.20 в 17:27

Богомолци през метър

Предприемат се   засилени мерки по време на великденските празници, стана ясно от брифинга, даден от министъра на Вътрешните работи Младен Маринов. Полицията ще осъществява контрол по спазване на противоепидемичните мерки. Масирано ще е  присъствието на униформени около църковните храмове, манастирите и параклисите. Няма да се допуска струпване на..

публикувано на 10.04.20 в 16:00

Изнесени офиси за безработни

Нови временни офиси на бюрата по труда разкрива Агенцията по заетостта в по-големите градове в страната в периода на извънредното положение. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен на страницата на Агенцията . Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще..

публикувано на 10.04.20 в 11:14

Всичко за COVID-19 в един сайт

koronavirus.bg – така се казва официалният сайт, който пуска Министерският съвет за борба с коронавируса. На него ще се публикува навременна и точна официална информация за всички мерки и дейности, предприети от изпълнителната власт, както и издадени документи. Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса, като се събере информацията на едно място...

публикувано на 10.04.20 в 11:01

Избери българското

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува списък с български производители и преработвателни предприятия, които извършват онлайн търговия. В списъка са събрани координатите на производители, регистрирани по Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход. Те..

публикувано на 10.04.20 в 09:40

Общо 54 излекувани

13 нови случаи на заболели от Covid-19 са регистрирани у нас, от общо направени 494 проби. С тях общият брой на заразените в България става 624. Увеличението спрямо вчерашния ден е 2,1 процента, заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Няма нова област, но два от новите случаи са в Русе. 33 лица са от медицинския..

публикувано на 10.04.20 в 08:17