Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Решават за водата от система "Дунав"

Снимка: Радио Шумен

Общинският съвет в Шумен да подкрепи искането за цялостно обследване на проблема с водоснабдяването на територията на областите Шумен, Разград и Търговище и на възможностите за доиграждане на системата „Дунав” с държавно финансиране. Докладната, внесена от кмета на Шумен Любомир Христов, ще бъде разгледана на днешното заседание на местния парламент в Шумен. То започва в 09:00 ч. в зала 363 на Община Шумен.

По време на сесията, съветниците ще обсъдят и още две докладни, касаещи водоснабдяването в Шумен, внесени от съветника Даниела Русева. Те са за предприемане на последващи действия за възстановяване на алтернативните водоизточници, както и набелязване на мерки за запазване и повишаване на нивото на основния водоизточник за Община Шумен - язовир “Тича“.

Общинските съветници в Шумен ще решават и дали да бъде обявен публичен търг за отдаване под наем за срок от 10 години на Общинската тенис база на ул. Преслав“. Желание да стопанисва имота има сдружение с нестопанска цел „Тенис клуб Шуменец“.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират водата в Нови пазар

Нови пазар ще е с нарушено водоснабдяване този следобед. Причината е подмяна на аварирал помпен агрегат в дълбок сондаж от водоснабдителната система на града, уточняват от ВиК – Шумен. Спиране на водата е възможно от 12 ч. до 17 ч.

публикувано на 09.04.20 в 06:40

Слънчево и топло

Слънчево ще е времето над Североизточна България днес. Ще духа слаб до умерен северен вятър, следбед по крайбрежието ще се обърне от юг-югопазад. Очакваните максимални температури са от 16 до 21 градуса, за Шумен – около 19 градуса.

публикувано на 09.04.20 в 06:15

Пропускателният режим на пазара остава

До края на извънредното положение ще остане пропускателният режим на пазара в Шумен. Кметът Любомир Христов разпореди за срока на извънредното положениеда се създаде и въведе организация за контролиран достъп на клиенти на територията на Общинския пазар в Шумен. За целта е необходимо да се поставят заграждения за предотвратяване струпването на хора...

публикувано на 08.04.20 в 17:13

Проверки, актове и върнати на КПП

208 са извършените проверки днес от полицейски служители на хора, поставени под карантина, след като са се завърнали от страни с усложнена епидемиологична обстановка. Образувано е едно досъдебно производство за нарушена карантина. От контролно-пропускателните пунктове за влизане и излизане от Шумен през последните 24 часа са върнати 46 водачи, които не са..

публикувано на 08.04.20 в 17:09

Онлайн подкрепа за специални деца

"Екипът на Центъра за ранно развитие в Шумен работи онлайн и терапевтичната работа с децата не е прекъсвала". Това съобщи ръководителят Катя Крумова. Всички специалисти се включват в онлайн консултациите, като дават насоки за работата с децата у дома, предоставят материали за упражнения и поставят задачи. Под ръководството на рехабилитатор и..

публикувано на 08.04.20 в 16:59

609 безработни в Шумен за 20 дни

609 безработни са се регистрирали в шуменското Бюро по труда в периода от 13 март до 3 април. Сред тях има и хора, които са се завърнали от чужбина. Това съобщи за Радио Шумен директорът на бюрото Даринка Златева. Сред регистрираните безработни от началото на извънредното положение най-много са били заети в икономическите дейности хотелиерство и..

публикувано на 08.04.20 в 16:30

Част от Шумен без вода

Днес - 8 април, от 16,30 ч. до 21,00 ч. няма да има водоподаване за високата и най-високата зона на Шумен, включително районът, западно от пл.”Оборище”, районът на МБАЛ - Шумен, кв. "Гривица" и кв. "Боян Българанов". Това съобщиха от ВиК. Причината е възникнала авария на уличен водопровод от водопроводната мрежа на Шумен и необходимостта от извършване на..

публикувано на 08.04.20 в 16:17