Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови площадки ще радват децата

4
Снимка: Община Шумен

Започва изграждането на 11 нови детски площадки в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Шест от тях ще бъдат направени в двора на ДГ „Дружба“, а три ще се построят в ДГ „Космонавт“. Други две места за игра ще има на ул. „Пейо К. Яворов“ в близост до болницата и в кв. „Еверест“. Едната площадка ще е за малки деца до 3-годишна възраст, а другата е предназначена за малки и големи на възраст от 3 до 12 години.

Детските кътове ще бъдат оборудвани с различни уреди – люлки, пързалки, катерушки.

В двора на ДГ „Дружба“ вече започна изграждането на новите площадки. Старите и опасни уреди за игра ще бъдат премахнати, а тези, които са в добро състояние, ще бъдат поставени в градините по селата.

200 000 лв са отделените средства за строителство на детски площадки през тази година. Освен места за игра, се предвижда да се обособи още една площадка за разхождане на кучета. Тя ще се намира на зелената площ срещу ул. „Дедеагач“ №9 в кв. „Тракия“.

В Шумен вече има две такива площадки – в северната част на Градската градина и на входа на парк „Кьошковете“.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подаръци за мюсюлмани и християни

Празнични пакети по повод Рамазан Байрам раздаде кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб на всички мюсюлмани и християни от общината. Всяко семейство от селата Никола Козлево, Цани Гинчево, Вълнари, Хърсово, Ружица, Крива река, Църквица, Пет могили, Векилски, Каравелово и Красен дол получи подаръци с пожелание за здраве, щастие и благоденствие...

публикувано на 12.05.21 в 14:15

Присъдите за Хитрино потвърдени

Апелативният съд във Варна потвърди присъдата на Шуменския окръжен съд по делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино през декември 2016 година. На 22 янурари 2020 г. първата инстанция присъди на машиниста Димитър Михнев 15 години лишаване от свобода и 17 години лишаване от право да упражнява професията си. Помощникът му Радослав Петков е лишен от..

публикувано на 12.05.21 в 13:35

Трудните деца на фокус

180 малолетни и непълнолетни са на отчет в Детска педагогическа стая през 2020 г. в Шуменска област за противообществени прояви и престъпления. Това съобщиха от отдел "Статистически изследвания“- Шумен. Те са със 7 повече в сравнение с 2019 г. 134 са момчета, а 46 момичета. Поради поправяне на поведението, навършване на 18-годишна възраст или на..

публикувано на 12.05.21 в 12:50

За безопасни балове

Полицейски служители ще се погрижат за опазване на обществения ред в районите на училищата по време на изпращане на абитуриентите на 14 май. От всички учебни заведения е получен часови  график за изпращането им и е  създадена е организация за охрана и осигуряване на безопасността на движението. В района на учебните заведения ще се следи за..

публикувано на 12.05.21 в 10:40

Още четири жертви на коронавируса

За пореден ден в шуменската болница изписаните с диагноза коронавирус са повече от приетите пациенти. Това съобщи д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. През последното денонощие са постъпили 9 души със симптоми, а изписаните са 16. Към момента в COVID отделенията има 117 пациенти, от които 94 са с доказан положителен резултат. Трима души са..

публикувано на 12.05.21 в 10:10

Дрогирана зад волана

Неправоспособна 19-годишна от село Мадара е шофирала под въздействие на наркотици. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Момичето е било зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация, собственост на 38-годишна жена. Спряно е за проверка около 14:30 часа на ул. “Кирил и Методий“ в селото. Не представило..

публикувано на 12.05.21 в 10:02

Курсове за безработни

Заявления за обучение на безработни се приемат в Бюрото по труда в Шумен. Ще бъдат одобрени 30 души за курс по професията „Оператор на компютър“ и 22 души по професията „Оператор в производството на облекла от текстил“. Право да кандидатстват имат хора с регистрация в Бюрото по труда над 6 месеца, безработни, освободени вследствие на епидемичната..

публикувано на 11.05.21 в 16:14