Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно срещу COVID-19

Снимка: Община Русе

В условията на извънредно положение Община Русе разширява значително своите социални функции.

Общинските предприятия и служби концентрират всички ресурси, за да защитят обществото от разпространение на COVID-19. Ежедневно се извършва дезинфекция на публичните пространства, осигурени са храна и услуги в помощ на най-уязвимите в момента групи – възрастните и социално слабите. Доброволческите групи действат в целия град. Осигурява се храна и за служителите на МВР, които дават дежурства на контролно-пропусквателните пунктове.

За да се избегнат струпвания на хора в градския транспорт и да бъдат защитени служителите, контролиращи процеса, паркирането на общинските паркинги и в синята зона стана безплатно от петък. В полза на бизнеса бе обявено, че ще бъдат възстановени таксите за неизползваното тротоарно право. За да продължи да действа ефективно в полза на гражданите,

Общината може да бъде подкрепена от граждани и фирми по три начина – чрез дарения по дарителската сметка на Община Русе, чрез дарения на предпазни средства (маски, ръкавици, защитни облекла), както и дезинфектиращи препарати, чрез доставка на храни, които ще бъдат предоставени на служители, работещи на терен.

Община Русе ще насочи приоритетно средствата за закупуване на медицински апарати за обдишване, консумативи за болниците и социалните заведения.

Всеки желаещ може да помогне, за да се справим заедно с опасността.

Това е дари дарителската сметка на Община Русе:

ОБЩИНА РУСЕ

ИНВЕСТБАНК  АД

КЛОН РУСЕ

IBAN: BG96 IORT 73798400080000

ОСНОВАНИЕ: КОД 44 51 00 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от страната

ОСНОВАНИЕ : КОД 44 52 00 – Дарения, помощи и други безвъзмездно получени суми от чужбина


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Движението по Дунав мост е възстановено

Приключи ремонтът на пропадналия преди дни участък на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация в дунавския град. Движението в българския участък на съоръжението вече е напълно възстановено.  Припомняме, че миналата събота на около 100 метра на излизане от ГКПП „Дунав мост“ на съоръжението се отвори близо половин метрова дупка...

публикувано на 08.05.24 в 17:55

Авариен ремонт на „Дунав мост“

Променя се организацията на движение в 20-метров участък от „Дунав мост“ при Русе заради аварийни ремонтни дейности, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. От 8 ч. до 20 ч. днес всички автомобили ще преминават двупосочно поетапно в лентата за Гюргево. Трафикът ще се регулира от сигналисти. Точно преди Великден в българския участък на..

публикувано на 08.05.24 в 06:24

Честит празник, Русе!

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата беше дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца- покровител на града.  Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така беше поставено началото на светското отбелязване на Празника на града...

публикувано на 06.05.24 в 14:35

Русе празнува

Тържествата в Русе, който празнува на 6 май Празник на града, започнаха с литургия в храма "Св.Георги".  В 10:30 ч. в Кръглата зала в сградата на общината ще се проведе церемонията по удостояване със званието „Почетен гражданин на Русе“, а от 11:30 ч. пред Паметника на Сръбско- българската война ще започне официалната церемония по случай Деня на..

публикувано на 06.05.24 в 09:10

Пропадане на Дунав мост

Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е буквално на 100 метра от началото на моста в посока Румъния, съобщават от областната администрация в дунавския град. Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка. Причината за пропадането е..

публикувано на 04.05.24 в 12:11

Пеша из Русе

Безплатните пешеходни обиколки на Русе „Ruse Summer Free Tour“ започват от днес, 4 май. Те са както за българските и чуждестранните гости, така и за жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе. И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително...

публикувано на 04.05.24 в 11:50

Приключи облагородяването на Пантеона

Приключи проектът за облагородяване на Пантеона на възрожденците в Русе и Крепост Гюргево. На финална пресконференция бяха представени основните резултати от изпълнението на проекта.  Сред ремонтните дейности на Пантеона на възрожденците в Русе са преработка на зидовете на главния вход, подмяна на каменната облицовка, поставяне на изолация,..

публикувано на 02.05.24 в 15:14