Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оставяме декларациите на КПП

Снимка: ОДМВР – Силистра

Обновената бланка-декларация за преминаване през КПП в областните градове от днес е достъпна на сайта на ОДМВР-Разград. Независимо от факта, че гражданите притежават служебна бележка от работодател или друг придружаващ документ, всеки трябва да носи попълнена и подписана декларация, която се оставя на контролно-пропускателния пункт.

На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, полицейските екипи ще разполагат с ограничен брой декларации. За да не възникват затруднения при преминаване заради изчерпването им, ОДМВР-Разград съветва гражданите, които имат възможност, да си подготвят предварително такива декларации.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Болницата в Исперих

Дарения за болницата в Исперих

По 60 предпазни облекла и   предпазни очила, 400 броя ръкавици и 32 опаковки  хигиенен гел, предостави на МБАЛ - Исперих  д-р Рафи Караджиян, управител на  варненска фирма. Ръководството на лечебното заведение взе решение да сподели полученото дарение с всички болници в Разградска област.  Собствениците на фирми от селата Делчево и Старо..

публикувано на 27.03.20 в 09:44

Областен дари заплатата си

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен дари заплатата си за март на Дома за стари хора в града за осигуряване на хранителни продукти, безконтактни термометри и предпазни средства за превенция от заразяване с COVID-19 на настанените в социалната институция  възрастни хора. Капацитетът на Дома е 80 души. Параметрите на дарението бяха уточнени..

публикувано на 26.03.20 в 14:57

Съвети по телефона

В условията на извънредно положение Центърът за социална интеграция и рехабилитация „Емилиян“ към Община Разград работи със своите потребители по всички възможни дистанционни начини, свързани с интернет и телефонна връзка. Специалистите от социалната услуга от днес оказват съдействие и на граждани, които не са потребители на ЦСРИ...

публикувано на 26.03.20 в 12:37

Мъж под карантина - навън

28-годишен мъж от самуилското село Владимировци е нарушил наложената му карантина. Това информираха от Областна дирекция на МВР – Разград. При проверка, извършена около 10.40 ч. на 25 март от служители на РУ-Исперих, е установено, че мъжът не е на адреса и не спазва разпоредената изолация до 4 април. По случая е образувано досъдебно..

публикувано на 26.03.20 в 10:33

Двама пострадаха на пътя

Двама пострадали при катастрофа са настанени в разградската болница без опасност за живота. Инцидентът е станал около 8 ч. на 24 март между селата Веселина и Бели Лом, при който челно са се блъснали два автомобила, съобщават от полицията в Разград. „Ситроен“, управляван от 68-годишен мъж от село Хърсово, който се е движел към Шумен, се е..

публикувано на 25.03.20 в 11:05

В Разград няма COVID-19

В област Разград няма открити, регистрирани и потвърдени случаи на заразени с COVID-19, и днес – 24 март 2020 г. Това съобщават от Областната администрация  във връзка с появили се в социалните мрежи и интернет пространството публикации с невярно съдържание. От администрацията апелират жителите на област Разград стриктно да следват..

публикувано на 24.03.20 в 16:22

Нащрек за спазване на карантината

Здравните медиатори се включват в информационната кампания на Община Разград срещу разпространението на COVID-19. Днес заместник-кметът Милена Орешкова предостави на здравния медиатор на село Стражец и на част от Разград Бисер Костов близо 1000 информационни брошури със съвети, свързани с ограничаването на заразата. Той ще ги разпредели между общо..

публикувано на 24.03.20 в 15:03