Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Братя дариха храна на хора в нужда

4
Снимка: Радо Стойков

Хранителни продукти от първа необходимост за крайно нуждаещи се семейства бяха безвъзмездно раздадени днес в Кубрат.

Инициативата се осъществява по идея на братята Али Алиев и Дениз Алиев, които са родом от лудогорския град. Финансовата помощ дошла от името на по-големия брат Дениз и неговата съпруга Нехриман Ридван, които са в чужбина, а изпълнението на благотворителната акция било възложено на по-малкия брат Али.

На хората били раздадени общо девет вида продукти, сред които олио, два пакета брашно, килограм ориз, два пакета макарони, леща, кускус, пакетче вафли, сол, захар.

"Идеята ни бе да раздадем тези храни на хора, които наистина се нуждаят от тези продукти. Отговорихме на обществения призив за съпричастност и мисля, че повече хора трябва да го направят, помагайки си в тези тежки времена на изпитания, независимо от етнос и религия", разказа Али. Той допълни, че помощта днес е стигнала до 50 домакинства и благодари на хората, които му направили 5% отстъпка на закупените стоки.

Днес пакетите с помощта бяха раздавани на бедни хора в ромската махала в Кубрат, в местното общежитие "Максим Горки" и квартал "Дряново".

"За доброто няма цена, то е проява на човещина и най-осезаемо е в тежки времена", коментираха жители на Кубрат.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Респиратор за разградската болница

Болницата „Св. Иван Рилски“ в Разград е една от осемте регионални болници в страната, където в следващите дни започва монтирането на респиратори. Осемте американски микропроцесорни уреда модел CrossVent 3+, окомплектовани с необходимото допълнително оборудване и консумативи, са доставени в България. Дихателните апарати са част от дарението,..

публикувано на 28.05.20 в 14:07

Веро във фонтана

Неизвестни лица изляха веро в обновения фонтан, намиращ се в благоустроеното пространство за отдих до паното на хана в центъра на Кубрат. Това съобщиха от местната администрация. Вандалският акт е станал вероятно през нощта или в ранните часове тази сутрин. Фонтанът бе изцяло обвит в бяла пяна дълго време и неговото източване продължи няколко часа. В..

публикувано на 28.05.20 в 13:12

Заплахи за убийство в гората

54-годишен мъж от село Острово подал сигнал, че е заплашван с нож от двама мъже. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Около 11 ч. на 27 май в гориста местност в землището на село Брестовене той влязъл в пререкание с двама непознати, които отправяли закани за саморазправа и убийство срещу него. В хода на предприетите бързи..

публикувано на 28.05.20 в 10:39

Пари за пътни ремонти

Годишният финансов отчет за 2019 г. на "Кубратска гора" ЕООД бе приет на заседание на Общинския съвет в Кубрат. Трансформирана бе целевата субсидия за капиталови разходи за 2020 г. в целеви трансфер за финансиране разходите на община Кубрат за извършване на неотложни текущи ремонти на общински пътища и на улична мрежа. За целта бяха одобрени..

публикувано на 27.05.20 в 16:24

Деца рисуваха бедата

53 рисунки на деца участваха в 18-тото издание на конкурса „С очите си видях бедата”, съобщават от разградската полиция. До оценяване бяха допуснати 46 творби на малки художници. Жури оцени днес рисунките и определи победителите. В Първа възрастова група от 7 до 10 години журито класира на 1-во място Съла Мехмед от 2 клас на ОУ „Паисий..

публикувано на 27.05.20 в 14:15

Тестват персонала в градините

От днес в община Разград започва изследването на персонала на детски градини и ясли на възраст над 55 години. Тестването ще се извършва с бързи тестове по график, съобщи директорът на РЗИ д-р Ася Генева . Планира се то да приключи до 1 юни, когато започват работа детските заведения. Д-р Генева информира още, че към днешна дата няма..

публикувано на 27.05.20 в 12:49

Хванаха измамник на старци

Разкрит е извършителят на измамата на 76-годишна жена от исперихското село Духовец. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. На 12 май под предлог, че ще ѝ достави дърва за огрев, непознат взел 600 лв. от възрастната жена и изчезнал. Сигналът за случилото бе подаден на 13 май в РУ-Исперих от 51-годишната дъщеря на потърпевшата...

публикувано на 27.05.20 в 09:47