Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грижа за ветераните

Кирил Лазаров
Снимка: Личен архив

Военното окръжие в Шумен не прекъсва контактите си с ветераните от Втората световна война и в ситуацията на извънредно положение, съобщи Пламена Грудева. Въпреки, че не могат да ги посещават, с тях два пъти седмично се провеждат телефонни разговори. При възникване на някаква необходимост се оказва съдействие.

На всеки ветеран е предоставен телефонния номер на общинските служби за доставка на храна и лекарства за възрастни, самотни и болни. За мъжете, живеещи в селата Стан, Златна нива и Маломир, се грижат и кметовете на съответните населени места.

На територията на Шуменска област има 11 ветерани от Втората световна война



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър обратно в училище

С песни, цветя и подаръци посрещнаха служебния министър на образованието и науката Галин Цоков в шуменското II ОУ „Д-р Петър Берон”, където е учил и самият той. Министерството следи за ситуацията със заболелите деца от коклюш, но към момента положението се преекспонира основно медийно, коментира Цоков. „В повечето училища, в които има случаи на..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

За нулеви злополуки на работа

Правилата не пречат на работата, те спасяват живот. А личният пример на работодателя е много важен за работника. Около това се обединиха днес в Шумен трудови инспектори и фирми, които бдят за безопасността на работното място, синдикалисти и социални партньори.  Дискусията беше приветствана от областния управител на Шумен проф. Добромир..

публикувано на 23.04.24 в 13:04

Доброто съществува

Мъж от силистренското село Брадвари намерил портмоне на 25-годишна жена от Шумен и го предал във Второ Районно управление във Варна. Днес портмонето беше предадено на собственичката. За това съобщават от шуменската полиция. На 14 април Кирилка Кирилова била на разходка в морската столица. Разходила се по крайбрежната алея, поседяла на пейка. Тръгнала..

публикувано на 23.04.24 в 11:32

Инспектират детските площадки

Мащабна годишна проверка на детските площадки ще започне в началото на май, съобщават от Община Шумен. Оглед ще бъде направен на 50 детски площадки в града, около 10 на територията на кварталите  „Макак“, „Мътница“ и „Дивдядово“ , както и около 20 обекта в селата. Освен състоянието на детските съоръжения ще бъдат проверени оградите, настилките,..

публикувано на 23.04.24 в 09:51

Подкрепа по фонд „Инвитро“

Девет семейства с репродуктивни проблеми ще получат финансова подкрепа от фонд „Инвитро“ на Община Шумен. Това решиха на заседание членовете на комисията, която разглежда постъпилите заявления. Общинският фонд осигурява финансова помощ веднъж годишно в размер до 1500 лева. Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения на територията..

публикувано на 23.04.24 в 09:11

Няма коклюш в Шумен засега

Към момента няма регистриран случай на коклюш в шуменска област, съобщи д-р Димитричка Радева-началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ Шумен.  Задължителните ваксини срещу заболяването, познато като „магарешка кашлица“, се правят на 2, 3 и 4 месец, а реимунизацията- на 16 месеца и на 6 години. В шуменска област имунизационният обхват в..

публикувано на 22.04.24 в 14:26

Камери в община Хитрино

Спад на регистрираните престъпления в община Хитрино и ръст на разкриваемостта. Това сочат данните за територията, която обслужва полицейският участък в Хитрино.  Анализът направи ръководството на Областната дирекция на МВР- Шумен, при проведена среща с кмета на общината Нуридин Исмаил, заместниците му и кметовете на населените места в района...

публикувано на 22.04.24 в 13:35