Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плащат ли вода в Индустриалния парк

Реалната ситуация с отчитането на консумираната вода от фирмите в Индустриалния парк на Шумен разясниха тази вечер управителката на ВиК дружеството Жанета Панайотова и главният инженер Тодор Стоев. Реакцията им бе в отговор на коментари в Народното събрание, че заводите не плащат питейна вода.  

Около 1000 кубика ползват средно месечно потребителите в Индустриалния парк на Шумен, те са за битови нужди, тъй като производството там не изисква много вода. Това стана ясно на пресконференцията. Изразходваните количества са заплащани по показанията на индивидуалните водомери на обектите там. Взето е решението Индустриален парк Шумен да се раздели на две подзони и да бъдат поставени нови два водомера за всяка от тях. Те ще се отчитат дистантно.

Двама служители на ВиК Шумен вече не са част от екипа на дружеството. Досегашният PR е освободен от позицията. "Личното мнение не може да бъде представено като институционално становище“, обясни Жанета Панайотова. Тя уточни още, че инженер Галин Ганчев не работи във ВиК Шумен, защото той е спекулирал с официална информация.

Още чуйте в записа от пресконференцията.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драгоево ще пее и танцува

Поредното издание на фестивала „Драгоево пее и танцува“ се открива тази вечер в едноименното преславско село. За поредна година кметството и читалището са подготвили разнообразна програма, в която освен музика и танци, гости от региона и страната, ще има спектакли, кулинарна изложба, ще гостуват и двама изявени готвачи. Началото се поставя от 18,30 ч...

публикувано на 26.04.24 в 14:38

Помощите в Шумен идват по-рано

Раздаването на хранителните пакети в Шумен ще започне седмица по-рано от планираното. Вместо от 29 април, това ще стане от 22 април. Храните ще се раздават до 23 май. Освен това в Шумен храните ще се раздават и на ново място, а не на досегашния пункт. Право на помощта имат над 2000 жители на областния център. Това са хората, които тази година са..

публикувано на 18.04.24 в 11:01

Работа в полза на здравноосигурените

25 години от създаването си отбелязва Районната здравноосигурителна каса – Търговище. За този четвърт век бюджетът на РЗОК се е повишил над 10 пъти. „Това означава, че в здравната система са се влели огромни средства, а това би трябвало да бъде в полза на здравноосигурените пациенти", коментира директорът на службата Емил Стоянов. Повишили са се и..

публикувано на 01.04.24 в 15:28

В помощ на жертви на домашно насилие

Жени и деца от района на Попово, пострадали от домашно насилие, скоро ще имат по-лесен достъп до помощ и подкрепа. Асоциация „Ная“ набира 5000 лева за ремонт на приемна, предоставена им от Община Попово, където мобилен екип от психолог и социален работник ще консултира хора от малките населени места в общината. Доскоро екипът е работил само..

публикувано на 01.04.24 в 10:58
Д-р Димитър Костов - директор на МБАЛ - Шумен

Обновяват шуменската болница

Започва ремонт на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Предвидено е обновяване на операционните зали, ново оборудване, вентилационни системи, които отговарят на изискванията. Този четвъртък се очаква да стартира обновяването на помещенията, където ще се помещава апаратът за магнитно-резонансна образна диагностика. Това каза в..

публикувано на 31.10.23 в 15:29

Европроекти в партньорство

През последните десет дни представители на Областния информационен център в Разград правят превърналата се в традиционна обиколка из общините в Лудогорието. На нея те представят възможностите за кандидатстване по различни европейски проекти. Финалът на обиколката е днес (19 септември) от 10,30 ч. в самия Разград. Откритата приемна ще бъде пред..

публикувано на 19.09.23 в 08:10

Историкът художник

Николай Ангелов има зад гърба си стотици ученици, защото е учител по история, но и стотици акварели, защото е художник. Преди дни откри в ХГ „Никола Маринов“ в Търговище първата си ретроспективна изложба. В нея могат да се видят дори картини, рисувани по време на прекрасните му студентски години във Велико Търново. Ангелов е сред..

публикувано на 18.04.23 в 11:44