Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Четирима заразени в Разград

Снимка: БГНЕС

Четири нови случая на заразени с COVID-19 са установени в Разградска област. Това показва информация към вчерашния ден, предоставена от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева.

Единият от заболелите – мъж на 56 години от областния град, е приет за лечение в Русе на 2 юни. 69-годишна разградчанка, лекувана в отделението по гастроентерология към Многопрофилната болница за активно лечение в града, също е дала положителна проба за коронавирус. Пациентката е приета в Отделението по инфекциозни болести. Там е настанена и 73-годишна жителка на Исперих, която е изследвана, докато е лежала в Отделението по вътрешни болести към болницата в Исперих. Положителен е резултатът от PCR изследване на 64-годишна жена от Ясеновец. Тя няма симптоматика, поставена е в изолация в домашни условия за срок от 28 дни.

Към момента са установени 20 контактни на новозаразените. Продължава епидемиологичното проучване. В двете лечебни заведения е извършена дезинфекция съгласно указанията, а отделенията са затворени за срок от 24 часа. Взети са проби на пациентите и медицинския персонал.ВИЖТЕ ОЩЕ

Условна присъда за наркодилър

Условна присъда от 18 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишен мъж, разпространявал наркотици. Той ще трябва да плати и глоба от 2500 лева, както и над 800 лева съдебни разноски. Това постанови окончателно Окръжният съд в Разград, след като одобри сключено споразумение между подсъдимия и прокуратурата. През август 2018 г. в..

публикувано на 08.07.20 в 16:46

Четири нови случая в Разградско

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция, единият потвърден случай е жена на 56 години от Исперих. Потърсила е медицинска помощ  днес, 8 юли, в УМБАЛ „Канев“ - Русе, където е хоспитализирана в Отделението по инфекциозни болести. Жената е с придружаващо..

публикувано на 08.07.20 в 14:40

Турски гражданин с пробация

По одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Разград е наложено наказание „Пробация“ на турски гражданин за нарушаване на карантинните мерки против разпространението на COVID-19. 30-годишният мъж се е признал за виновен, отказал се от разглеждане на делото срещу него по общия ред   и е приел да търпи наказание „Пробация“ с..

публикувано на 08.07.20 в 14:27

Условна присъда за дрога

21-годишен жител на Исперих получи условна присъда за разпространение на наркотици. Това стана, след като Разградският окръжен съд одобри споразумението, постигнатото между Окръжната прокуратура, подсъдимия и неговия адвокат. На 29 август 2018 г. в Исперих младият мъж държал в дома си близо 14 грама от три вида наркотични вещества – марихуана,..

публикувано на 08.07.20 в 13:07

Хулиган налита на бой

19-годишен жител на Кубрат е наказан по Указа за борба с дребното хулиганство. За това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. В нощта срещу вторник пред питейно заведение в Кубрат пияният младеж влязъл в пререкание с 32-годишен мъж и две жени на 23 и 54 години. Тийнейджърът ритал мъжа по тялото и ударил по-възрастната жена с мобилен..

публикувано на 08.07.20 в 10:53

Две оферти за кръгово кръстовище

Две оферти отвори днес тричленната комисия, определена със заповед на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, за провеждане на обществената поръчка с предмет „Инженеринг-проектиране и изграждане на кръгово кръстовище на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Пета“ (до Автогарата)“. В срока, обявен по процедурата на обществената поръчка, свои предложения..

публикувано на 07.07.20 в 14:22

Четири нови случая в Разградско

Четири нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 6 юли, съобщават от Областната администрация. Това са двама мъже на 77 и на 50 години от с. Дянково, които са настанени в отделението по инфекциозни болести в разградската болница „Иван Рилски“. Другите два случая са 46-годишен мъж от Исперих и 28-годишна жена от Разград...

публикувано на 07.07.20 в 13:14