Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Един заразен и един починал в Разградско

Снимка: БТА

Нов случай на Covid-19 е регистриран в Разградско, съобщават от областната администрация.

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева днес е потвърден случай на коронавирус на 70-годишен мъж от село Ясеновец, съпруг на хоспитализирана на 10 юни в Отделението по инфекциозни болести в разградската болница „Св. Иван Рилски“.

Мъжът е потърсил медицинска помощ вчера с оплаквания от болки в гърлото и е хоспитализиран в лечебното заведение. Взет е респираторен материал. Изследван e днес в лабораторията към МБАЛ - Разград. Резултатът е положителен. Мъжът е с придружаващо заболяване бронхиална астма.

Регионалната здравна инспекция съобщава и за починал пациент на 79 години от Исперих, хоспитализиран на 8 юни в Отделението по инфекциозни болести в областния град с пневмония. Резултатът от направеното изследване за наличие на Covid-19 е положителен.

Пациентът е бил с придружаващи заболявания - диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония.

Днес по обяд той рязко се влошава и е поставен на командно дишане и въпреки активната реанимация настъпва летален изход.

Ще му бъде извършено служебно погребение от община Исперих при спазване на всички противоепидемични мерки.

Поставените под карантина в Разградска област са 363. Общият брой регистрирани за Covid-19 за областта е 40, от тях активни 30. На стационарно лечение са 11 в Многопрофилната болница за активно лечение.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха незаконни оръжия

Сигнал за незаконна пушка е получен в РУ - Кубрат около 17.30 часа на 24 януари, съобщават от разградската полиция. В хода на предприетите действия по проверка на сигнала е извършено претърсване на таванско помещение в Кубрат, обитавано от 43-годишен мъж от силистренското село Нова Черна. Намерени и иззети са черна пушка 5,5 калибър, пистолет..

публикувано на 25.01.22 в 11:09

Издирват 81-годишна жена

Полицията в Кубрат издирва Султан Али Манаф от село Мъдрево. 81-годишната жена е напуснала дома си на 21 януари 2022 г. следобед и оттогава е в неизвестност. По данни на близките, Султан Али се придвижва с помощни средства и страда от остра форма на деменция.  От полицията умоляват гражданите, които имат информация за жената, да се обадят..

публикувано на 24.01.22 в 14:47
Разград

Разград се готви за празник

Започва празничната седмица посветена на Деня на Разград – 28 януари. Богатата събитийна програма предвижда днес акция по домовете на ветераните и носителите на почетни отличия. Традиционно община Разград организира събития за съгражданите си от всички възрасти. И тази година те са съобразени със здравните мерки. Програмата в празничния..

публикувано на 24.01.22 в 13:48

Поход в чест на празника

Туристически поход, посветен на Деня на Разград и 144 години от Освобождението му, организират днес в лудогорския град от ТД „Буйна кръв“. Маршрутът е: с. Просторно, с. Топчии, с. Побит камък, а сборният пункт е в 09:30 ч. на Автогара Разград.

публикувано на 22.01.22 в 08:54

На лов за нарушители

 Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира в 16 ч. днес в Разградска област. Ще се осъществява засилен контрол на водачите на превозни средства за поведението им спрямо пешеходците на пътя, ще се следи и за спазването на правилата от страна на самите пешеходци. Проверките ще продължат до 30 януари включително...

публикувано на 21.01.22 в 15:01

Нов началник на Районното

Главен инспектор Константин Костов е новият началник на Районното управление на полицията в Исперих. Той беше представен днес от директора на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков. Заповедта за временното преназначаване е на Министъра на вътрешните работи. Константин Костов постъпва в системата на МВР през 2004 г. През..

публикувано на 21.01.22 в 14:55

Пожар изпепели 430 бали

360 бали слама и 70 бали люцерна са унищожени при пожар в кубратското село Каменово. За това информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за запалването е получен около 19 ч. снощи. Пожарът е в недвижим имот, собственост на 55-годишен мъж. Щетите са в процес на изясняване. Започнато е досъдебно производство.

публикувано на 21.01.22 в 10:15
Подкасти от БНР