Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 нови случая в Шуменско

Снимка: PIxabay

9 нови случая на COVID-19 има в област Шумен през последното денонощие, съобщава Националната информационна система. Така от началото на епидемията техният брой в областта нарасна на 72. Днес ще стане ясно от къде са новите заразени и дали сред тях има служители от РЗИ – Шумен.

4 ca пoлoжитeлнитe зa СОVІD-19 в Търговищка област слeд нaпpaвeнитe 53 пpoби в cъбoтa, съобщиха от РЗИ. Чeтиpимaтa нoвopeгиcтpиpaни ca ĸoнтaĸтни нa 58-гoдишнaтa жeнa oт c. Πoдгopицa. Състоянието им е добро и няма нужда да бъдат хоспитализирани.

От 1409 проби в страната за новия коронавирус 24 са дали положителен резултат през последното денонощие. Общо потвърдените случаи към момента са общо 3290. Излекуваните са 1730. Седем от тях са регистрирани за изминалите 24 часа.

Хоспитализирани са 244 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, от които 15 са настанени в интензивни структури.

Медицински персонал, при които е потвърден новият коронавирус, наброява 318. През последното денонощие не са установени нови случаи.

Общо 174 са починалите. Два нови смъртни случая са регистрирани през изминалото денонощие.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преструктурирането на Дома в Черни връх е в ход

В четири защитени жилища и един център ще бъдат преместени настанените в Дома за възрастни хора с психични разстройства в смядовското село Черни връх. Според плана за действие за прилагане на Националната стратегия за дългосрочни грижи в периода 2022-2027, съществуващите в момента специализирани институции за хора с психични..

публикувано на 21.08.24 в 17:03

Отново благодарности към полицията

Благодарствено писмо е получено в Областната дирекция на МВР- Шумен с благодарности към служители на сектор „Пътна полиция“. Писмото е от Красимира Петрова. Жената описва случай, в който при инцидент на пътя, след като била блъсната от друг лек автомобил водачът напуснал произшествието. Тя пътувала с 88-годишната си майка. „Бях уплашена от..

публикувано на 21.08.24 в 15:34

Задържаха производител на дрога

Производител на дрога задържаха криминалисти от Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР. Специализираната полицейска операция днес е проведена на два адреса в Лудогорския център. В апартамент, обитаван от 39-годишен мъж, са намерени и иззети 80 грама марихуана и семена от канабис. Извършено е и претърсване в къща, собственост..

публикувано на 21.08.24 в 14:39

Топъл обяд за 100 души

Нова благотворителна инициатива за подпомагане на хора в неравностойно положение започва Фондацията „Лазар Ивилинов Тодоров“. Идеята е да бъде осигурен безплатно топъл обяд за 100 души в Шумен, които изпитват затруднения в ежедневието си.  Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от фирма-партньор на..

публикувано на 21.08.24 в 12:33

Иззеха антични предмети от частен имот

Предмети с вид на културно-исторически ценности и металдетектор са иззели от частен дом служители на Районното управление в Каолиново . Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. В сутрешните часове служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР са извършили проверка по сигнал. В..

публикувано на 21.08.24 в 11:43

1773 лв. средна заплата в Шуменско

1773 лв. е средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за юни. Тя е по-ниска от тази през май със 193 лв. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Шумен“. Средната брутна заплата в шуменска област остава по-ниска от тази за страната, която за юни е 2 276 лева, и заема 14-то място сред 28-те области на..

публикувано на 21.08.24 в 11:34
ЧСИ Ясен Бойчев

Идват да проверяват ЧСИ Ясен Бойчев

Съвместна проверка с Министерството на правосъдието ще организира Камарата на частните съдебни изпълнители в кантората на шуменския частен съдебен изпълнител Ясен Бойчев. Вчера в Шумен бе организиран протест, на който дузина граждани обявиха, че се чувстват жертви на незаконни действия от страна на Бойчев. Те представиха документи и копия на писма,..

публикувано на 21.08.24 в 10:05