Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

136 пребориха COVID-19 в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Двама са новодиагностицираните с COVID-19 през изминалите две денонощия в Шуменска област, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

В събота и неделя са направени 21 PCR теста. Към момента петима са пациентите с доказан COVID-19, настанени в МБАЛ - Шумен за болнично лечение и един в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна.

Общият брой случаи на COVID-19, потвърдени в Шуменска област към момента, са 169. От тях в домашна изолация са 21 души, излекувани са общо 136 души, починалите са 6.

Под карантина към днешна дата в Шуменска област са 404. Един пациент е на лечение в интензивно отделение на МБАЛ - Шумен. От началото на пандемията, коронавирусна инфекция е потвърдена при 6 лица от медицински персонал в Шуменска област, обобщават от РЗИ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иззеха антични предмети от частен имот

Предмети с вид на културно-исторически ценности и металдетектор са иззели от частен дом служители на Районното управление в Каолиново . Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. В сутрешните часове служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР са извършили проверка по сигнал. В..

публикувано на 21.08.24 в 11:43

1773 лв. средна заплата в Шуменско

1773 лв. е средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за юни. Тя е по-ниска от тази през май със 193 лв. Това съобщават от отдел „Статистически изследвания – Шумен“. Средната брутна заплата в шуменска област остава по-ниска от тази за страната, която за юни е 2 276 лева, и заема 14-то място сред 28-те области на..

публикувано на 21.08.24 в 11:34
ЧСИ Ясен Бойчев

Идват да проверяват ЧСИ Ясен Бойчев

Съвместна проверка с Министерството на правосъдието ще организира Камарата на частните съдебни изпълнители в кантората на шуменския частен съдебен изпълнител Ясен Бойчев. Вчера в Шумен бе организиран протест, на който дузина граждани обявиха, че се чувстват жертви на незаконни действия от страна на Бойчев. Те представиха документи и копия на писма,..

публикувано на 21.08.24 в 10:05

Стотици жалби срещу ЧСИ

Представители на Камарата на частните съдебни изпълнители и на Министерството на правосъдието да дойдат в Шумен и да проверят многобройните жалби срещу един частен съдебен изпълнител (ЧСИ). Това призова Мая Манолова от гражданската инициатива „Изправи се.БГ”. Бившият национален омбудсман се отзова на сигнали на дузина жители на Шумен и Смядово. Те..

публикувано на 20.08.24 в 17:34

STEM отличия за шуменско училище

Отличия от участието си в седмото издание на Националния конкурс за STEM науки в България получиха Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен и преподавателят Ангел Ангелов.  За Радио Шумен той каза, че училището е победител в категорията "STEM музейно пространство“.  Наградата е за временния музей, в който бяха показани повече от 100 ученически..

публикувано на 20.08.24 в 16:17

Очакваме водата утре сутринта

Късно тази нощ се очаква да бъде пусната водата в най-ниските части на Шумен, а утре сутринта вода се очаква да има в целия град. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на ВиК Антон Стефанов.  По думите му по план протича присъединяването на връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод от язовир "Тича".  „Сглобени са и двете..

публикувано на 20.08.24 в 15:06
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Насилник в ареста

58-годишен мъж от село Тодор Икономово е бил задържан в полицейското управление в Каолиново за нанесен побой на съпругата си в условията на домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Сигналът е приет малко след 20:30 часа. Съобщено било, че мъжът нанесъл удари с ръце по главата на 52-годишната си съпруга пред дома им, след..

публикувано на 20.08.24 в 10:22