Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две жени са новите случаи в Русенско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два са новите случаи на COVID-19 в Русенско, но никой от тях не е от Дома за стари хора „Възраждане“,както и от шивашката фирма, в която бяха регистрирани 8 случая сред административния персонал.

По данни на Регионалната здравна инспекция, става дума за 19-годишно момиче от Русе, както и за жена на 27 години от село Брестовица. И двете са оставени в домашна изолация, като за момента те не проявяват сериозна симптоматика.

До днес общият брой хора с COVID-19 от Дома за стари хора остава 21, като 5 от тях са от персонала, а останалите 16 са обитатели – 8 жени и 8 мъже на възраст между 70 и 90 години. Петнайсет от домуващите там са хоспитализирани в УМБАЛ „Канев“, а единствено 77-годишна жена, чиято положителна проба беше съобщена вчера и която е в домашен отпуск, остава под домашна карантина. Всички те са в стабилно състояние с изключение на един от тях – мъж на 80-годишна възраст, който е интубиран .

От днес е в ход поетапно изследване с PCR тестове на всички обитатели на социалното заведение.Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в Русенско достигна 147 души, като от тях активните са 97. От всички активни случаи към момента 61 са на домашно лечение, а останалите 36 са хоспитализирани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови 4 случая на COVID-19 в Русенско

Четири нови случая на коронавирус са регистрирани за последните 24 часа в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са трима мъже и една жена на възраст между 38 и 60 години. Двама от тях-мъж на 56 години и жена на 44, от  Русе, са под домашна карантина. Другите двама мъже на 38 и 60 години от Бяла и село Борисово са..

публикувано на 11.08.20 в 16:19

Паднали щъркели

Сигнал за мъртви щъркели по железопътната линия Русе-Варна между Разград и Самуил предизвика извънредна проверка на русенската екоинспекция. Сигналът е постъпил на 9 август и е предаден на Областната дирекция по безопасност на храните-Разград, които са открили 5 птици. При проверката на място, експертите са открили общо 12 загинали птици. Всички..

публикувано на 11.08.20 в 13:22

Помощ за невидимите деца

Благотворителна кампания „Да помогнем на невидимите деца и младежи да придобият умения за самостоятелен живот!” организира русенската организация “Каритас”. Идеята е да бъдат събрани 2000 лв., с които в Дневния център за деца и/или младежи с увреждания „Милосърдие” ще бъде оборудвана зала за практически дейности за придобиване на социални умения и..

публикувано на 11.08.20 в 11:25

Без COVID-19 в Русенско

Няма нови случаи на COVID-19 в Русенско за последното денонощие, информират от Регионалната здравна инспекция. Общият брой на диагностицираните с коронавирус в областта е 253-ма души, като активните случаи са 121. От тях 36 са на болнично лечение, а другите 85 са под домашна изолация. От началото на пандемията броят на излекуваните достигна..

публикувано на 10.08.20 в 12:53
Дом за възрастни хора

Първи излекуван в дом "Възраждане"

Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от потребителите на дома за стари хора в Русе.  Жената е изписана от отделението по инфекциозни болести на УМБАЛ „Канев” вчера, 8 август, след два отрицателни резултата от PCR изследване в два последователни дни. Тя е настанена в Кризисен център „Каритас”, където ще бъдат преместени и други възрастни..

публикувано на 09.08.20 в 11:46
Илюстрация: Георги Цветков

Още два смъртни случая

Две възрастни жени с коронавирус са починали през вчерашния ден в Русенска област, информират от Регионалната здравна инспекция. Едната от тях е 90-годишна обитателка на дома за стари хора „Възраждане“, в който има установено огнище на зараза. Другата пациентка е на 74 години от село Пиперково. Така общо смъртните случаи на хора с коронавирусна..

публикувано на 08.08.20 в 16:05

Областен управител дари книги

Над 200 книги получи Народното читалище „Пробуда – 1907“ в Тетово. Те са о т личния фонд на областния управител Галин Григоров и на експерти в администрацията. Дарението включва по езия и проза от класически и съвременни български автори, както и творби за живота и делото на Стефан Караджа, Хаджи Димитър и други български революционери. Сред..

публикувано на 07.08.20 в 15:27