Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още двама пребориха COVID-19 в Русенско

Снимка: БТА

Нови двама пациенти с COVID-19 са излекувани през последното денонощие в Русенска област, съобщават от Регионалната здравна инспекция. С тях преборилите болестта в региона стават седемдесет и четирима.

По данни не Единния информационен портал, в Русенска област новите случаи на коронавирусната инфекция през изминалото денонощие са 34. От тях 32-ма са обитатели на дома за стари хора „Възраждане“ и един социален работник от институцията. Така общият брой на потвърдените случаи с COVID-19 в засегнатото социално заведение достигна 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал. От 83-та потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус, смъртните случаи са вече два, уточняват от РЗИ. От останалите обитатели 24 са настанени в лечебни заведения.

По последни данни на инспекцията, в Русе има още един смъртен случай. Починал е мъж на 79 години, който не е от дома за стари хора. Той е бил хоспитализиран в Университетската болница „Канев“, където е бил поставен на кислородна терапия. 

Другият потвърден случай на коронавирусна инфекция в областта е на 55-годишна жена от Бяла. Тя е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, информират от РЗИ.

Отчитайки новообявените 34 случая от днес, диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 234, като активните са 155. От тях 40 са на болнично лечение, а другите 115 са под домашна изолация.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ваксинация с препарата на компанията

Зелени коридори и в Русенско

Два зелени коридора за имунизация срещу COVID-19 отварят врати в Русенско тази седмица. В делничните дни кабинетът в Специализираната белодробна болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще работи от 7,30 ч. до 15,30 ч., а в събота – от 9 ч. до 14 ч. Там се използват препаратите на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Освен тези две ваксини, в Многопрофилната..

публикувано на 17.05.21 в 13:47

Затвор за заплаха за убийство

6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим за 52-годишния Б. М. от Русе постанови Разградският окръжен съд . До разглеждане на делото в Разград се стигна след отвод на Русенския окръжен съд. Подсъдимият ще изтърпи и ефективно 1 година и 1 месец от предходна присъда, тъй като при извършване на деянието бил предсрочно освободен и..

публикувано на 17.05.21 в 13:12

Чистят Русе след пороя

Почистват най-засегнатите места след снощния проливен валеж в Русе, съобщиха от общинската администрация. Екипите на „Нелсен Чистота“ работят по булевардите „Придунавски“, „Панайот Волов“ и Дъговия мост на бул. България. Днес служителите ще изнесат и натрупаната тиня по улица „Св. Димитър Басарбовски“ в квартал "Средна кула"...

публикувано на 17.05.21 в 13:09

Книги за смет

Първото издание за годината на кампанията „Книги за смет“ ще гостува днес за първи път в Русе. Идеята е всеки, който донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, в замяна да получи книга по избор и отстъпка за продукти от голям хипермаркет. Пластмасата трябва да е почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Няма да се приемат..

публикувано на 16.05.21 в 08:36

Вдигат нови площадки

Две нови детски площадки вече функционират в Русе. Това информират от местната администрация. Те се намират в квартал ЦЮР при блок "Пети" и при блок „Ясен“. Те са с мека настилка, пясъчници и функционални детски съоръжения. Предстои да бъдат обновени още три зони за игра – при бл. „Титов” в ж.к. “Здравец – Изток”, в Младежкия парк до заведението..

публикувано на 13.05.21 в 14:28

Вдигнаха социалните жилища

88 социално слаби граждани и такива в неравностойно положение ще могат да живеят в новите социални жилища в Русе, съобщиха от общинската администрация. По проект бе построена и оборудвана 4-етажна сграда с 28 апартамента. Всеки от тях разполага със самостоятелен санитарен възел и тераса. Отоплението и битовата гореща вода се осигуряват от 3..

публикувано на 12.05.21 в 15:51
Град Русе

Книги за смет

Първото издание за годината на кампанията „Книги за смет“ ще гостува за първи път в Русе на 16 май. Ден по рано от 10 до 13 часа инициативата ще бъде в Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Всеки може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, като в замяна ще получи книга по избор и отстъпка за продукти на Kaufland. Пластмасата трябва..

публикувано на 12.05.21 в 10:57