Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 4 случая на COVID-19 в Русенско

Снимка: Ройтерс

Четири нови случая на коронавирус са регистрирани за последните 24 часа в Русенско, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Това са трима мъже и една жена на възраст между 38 и 60 години. Двама от тях-мъж на 56 години и жена на 44, от  Русе, са под домашна карантина. Другите двама мъже на 38 и 60 години от Бяла и село Борисово са хоспитализирани в Университетската болница „Медика Русе“.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече е 257 души, като активните случаи са 120. Броят на излекуваните през последното денонощие се е увеличил с още петима души. Сред тях е и 80-годишен мъж от Дома за стари хора „Възраждане“. Той е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. От началото на пандемията броят на излекуваните в Русенско достигна 124 души.

Петима обитатели на Дома за стари хора „Възраждане“ вече са излекувани от коронавирус. Става дума за двама мъже и три жени на възраст между 77 и 84 години. Всички те са дали два отрицателни резултата от PCR изследване. След изписването им от лечебните заведения те са настанявани в сградата на Кризисен център „Каритас“.

Припомняме, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 92-ма души, от които 83-ма обитатели и девет души персонал.

През последните няколко седмици починаха 7 от обитателите на дома за стари хора. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Русе

Обжалват наредба на МС

Жалба срещу наредбата на Министерския съвет за изчисляването на такса смет подадоха кметът на община Русе Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет  Христо Белоев във Върховния административен съд. С документа правителството определя реда на национално равнище за изчисляване размера на таксата. Според кмета Пенчо Милков обаче, приетият..

публикувано на 03.09.24 в 12:09

Ремонтът усилено продължава

83 нови стоманобетонни панела вече са монтирани на Дунав мост при Русе, съобщават от областната администрация. До следващата седмица се предвижда всички панели в 200-метровия участък да бъдат подменени.  Ремонтните дейности продължават съобразно заложения график. Строителните екипи работят по монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за..

публикувано на 03.09.24 в 09:59

Косят зелени площи

Продължава косенето на тревни площи в Русе. Екипите на общинските предприятия ще косят в района на ул. „ТЕЦ – Изток“, комплекси „Китка“, „Композитори“, „Войводи“, „Царе“, „Столици“ в кв. „Здравец – Изток“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Васил Левски“, комплекс „Стотици“ в кв. „Чародейка – Юг“, комплекс „400“ в кв. „Чародейка – Север“, комплекси „100“ и..

публикувано на 03.09.24 в 09:02

80 колоездачи в "Дунав ултра"

Русе отново става част от най-дългия в България туристически веломаршрут „Дунав ултра“. 80 колоездачи от 5 държави пристигат в града между 9:00 и 14:00 часа днес. Определеният пункт, където ще бъдат посрещнати, е около кръглия фонтан срещу Съдебната палата. Приключението, което е дълго 740 км, започва от с. Куделин (общ. Брегово) и свършва в..

публикувано на 03.09.24 в 08:53

Реки и язовири под контрол

Започват проверки на всички изкуствени и естествени водоеми на територията на област Русе, съобщават от администрацията. По-рано през деня областният управител Драгомир Драганов издаде заповед, с която сформира междуведомствена комисия, която до края на седмицата трябва да даде заключение за състоянието на язовирите, речните корита, деретата и..

публикувано на 02.09.24 в 14:20

Дарение за архива

Ново ценно дарение получи Държавният архив в Русе, съобщиха от институцията. Материали на Тодор Бонев, оперен певец, един от основателите на Русенската опера, посветил посветил живота си на нея е предоставила дъщеря му Гергана Бонева.  Програми от негови турнета в Китай, Франция и Германия, негови писма, събрани статии във вестници и други..

публикувано на 02.09.24 в 08:54

Режат опасно дърво

Опасно дърво премахват пред Доходното здание в Русе, съобщиха от администрацията.  Липата, част от която е паднала през изминалата нощ, ще бъде напълно изрязана. Дейностите се осъществяват от ОП „Паркстрой“.  Според ландшафтните архитекти на общинското дружество, дървото е с прогнили корени и опасно наклонени стволове. На мястото след прочистване..

публикувано на 30.08.24 в 14:10