Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще превали и прегърми

Снимка: Таня Благова

Между 15 и 22 градуса бяха измерените в 5 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. 15 градуса беше в Търговище, 16 – в Шумен, 21 – в Силистра, 22 – в Русе.

Преди обед над региона ще е предимно слънчево. В следобедните часове облачността ще се увеличи и ще започнат краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, следобед ще се ориентира от запад и временно ще се усили. Очакваните максимални температури са между 27 и 32 градуса, за Шумен – около 30 градуса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водните проблеми скараха институциите

Междуведомствена комисия ще проверява състоянието на язовир „Тича“, заяви областният управител на Шумен Бейнур Ахмед след проведената работна среща днес по водните проблеми в област Шумен.   На воден режим продължават да бъдат повече от 20 села от общините Шумен, Смядово, Велики Преслав, Каолиново, Върбица и Венец.   „Хората от смядовското село Риш..

публикувано на 19.08.24 в 13:07

С опасност за живота след падане с тротинетка

Сигнал за пътно-транспортно произшествие на ул.“ Съединение“ в Шумен малко след 01:30 часа в събота бил приет в дежурната част на областната дирекция в града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място бил пратен полицейски екип. Установено било, че 33-годишен мъж от Шумен е самокатастрофирал с електрическа тротинетка.  Пострадалият..

публикувано на 19.08.24 в 12:17

Върнаха пари след съмнение за ало измама

Двама мъже от Шумен са предали парични суми в полицейското управление в града, след като са се усъмнили, че са станали помагачи в телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. В събота в полицейското управление в Шумен местен жител обяснил, че бил нает за транспортна услуга от мъж след обява за работа. Работата му щяла да се състои в..

публикувано на 19.08.24 в 12:09

Шумен отново без вода

Шумен остава без вода за 24 часа. От ВиК- Шумен информират, че на 20 август  ще бъдат извършени присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за Шумен, местоположение РШ „Търговище“ и РШ „Велики Преслав“. Дейностите ще се извършват по Лот 1 и Лот 3 от водопровода.  Едновременно с това служители на водното дружество ще..

публикувано на 19.08.24 в 12:01

Юмрук в лицето на полицай

Малко след 21:15 часа в събота е приет сигнал за скандал в село Кладенец. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  Съобщено било, че 44-годишен мъж в нетрезво състояние чупи покъщнина. Към адреса е насочен екип на РУ- Шумен.  След пристигане на място мъжът продължил да се държи агресивно.  По време на задържането му нанесъл удар с юмрук..

публикувано на 19.08.24 в 11:48

В Шумен няма две ДПС-та

Членовете и симпатизантите на ДПС в Шумен ясно и категорично заявиха, че в Шумен няма две ДПС-та. Движението е едно и неговият лидер е д-р Ахмед Доган.  Това се случи по време на разширения областен съвет на партията в неделния ден.  "Ние сме семейство вече 34 години и няма как някой да излезне и да говори за ново начало и да подменя нашите ценности,"..

публикувано на 19.08.24 в 10:49

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти, обслужване и профилактика на съоръженията ще има и днес (19 август) в Североизточна България. В Шуменско от 8 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването в селата Черна и Страхилица, а от 9 ч. до 17 ч. – в село Тодор Икономово. В Разградска област ток от 9 ч. до 16,30 ч. няма да има в част от..

публикувано на 19.08.24 в 07:54