Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска градина в карантина

Снимка: Телевизия КИС 13

До 14 септември включително остава затворена детската градина в град Сливо поле, Русенско. Причината са случаи на COVID-19 сред персонала на детското заведение, в което има и яслена група. Това съобщи заместник-кметът Михаил Чиликов. 

„Първият случай на COVID-19  е доказан с тест на 31 август. Изследвани са всички 21 души от персонала на детското  заведение. 9 са положителните проби за конронавирусна инфекция. Двама души са в болница в сравнително добро състояние, останалите се наблюдават в домашни условия. 38-те деца, които посещават детското заведение, не са подлагани на тестове. Те са карантинирани по домовете си. Родителите им имат право да ходят на работа, но повечето са си взели отпуск, за да гледат децата си. Няма указания от РЗИ - Русе за промени във връзка с началото на учебната година в община Сливо поле. Засега тя ще започне присъствено", каза заместник-кметът Михаил Чиликов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Беленският мост свързва времена и хора

С шествие, концерт-спектакъл и 3D мапинг шоу късно снощи бяха открити реставрираният мост на Колю Фичето край град Бяла и новопостроеният към него Експоцентър „Уста Колю Фичето“. Това съобщиха от областната администрация. Областният управител на Русе Драгомир Драганов подари на кмета на Бяла Димитър Славов картина с образа на Уста Колю Фичето...

публикувано на 24.08.24 в 09:38

Протест срещу обновения мост

На протест ще излязат жителите на град Бяла днес в 20:00 часа, а причината е предстоящото откриване на реставрирания мост на Кольо Фичето, съобщи в имейл до вестник "Дневник" организаторът - скулпторът Серьожа Стефанов. Според гражданите след реставрацията автентичният вид и историческата стойност на моста са унищожени, а крайният резултат..

публикувано на 23.08.24 в 14:29

Стоичков в Русе

Кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков e в Русенска област. Голмайсторът на световното първенство в САЩ през 1994 година получи плакет от областния управител Драгомир Драганов. Най-високото регионално отличие е за цялостния принос на Стоичков към развитието на спорта, както и за ролята му като посланик на страната ни по света.  Утре, на 24..

публикувано на 23.08.24 в 08:26

Без вода в Борово

Без вода ще бъде днес част от Борово, съобщават от ВиК-Русе. Заради изграждане на нови водопроводни връзки в града, от 9:00 до 16:00 ч. днес (23 август) и в понеделник (26 август)  ще бъде нарушено нормалното водоподаване по бул. „България“ в Борово, в участъка между улиците „Александър Стамболийски“ и „Хан Крум“, уточняват от водоснабдителното..

публикувано на 23.08.24 в 08:17

Драшков преодоля Румъния

За девет дни Радослав Драшков успя с колело да стигне до румънския град Орадея. 21-годишният русенец се намира на около 15 километра от унгарската граница. Радослав си е поставил за цел да обиколи Европа на две гуми, като по време на цялото приключение ще популяризира родния си град. Досега младият мъж е преодолял 680 км. Вече започва да усеща..

публикувано на 21.08.24 в 15:05
Снимката е илюстративна

Ремонтът на Дунав мост върви по план

Половината от 200-метровия участък на Дунав мост вече е ремонтиран. Това каза за Радио Шумен Областният управител на Русенска област Драгомир Драганов. "Професионално се извършват строително-монтажните работи, подменят се панелите с нови, правят се парапета и отводнителните канали. Надявам се в срока, който е заложен в рамките на тези 400 м, в..

публикувано на 21.08.24 в 13:24

Нова площадка за хеликоптери

Площадка за хеликоптери изграждат от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Медика" в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение доктор Ивелин Йоцов. На площадката ще може да кацат както четиритонните български хеликоптери, така и петтонните румънски. Те ще имат възможност да превозват при спешни случаи..

публикувано на 20.08.24 в 13:08