Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Не" на маските в училище

Снимка: Ани Петрова

„Не на маските и изолаторите в училищата“. Това искат родители на ученици, които днес излязоха на протести пред министерствата на образованието и здравеопазването в столицата.

В Шумен също бяха обявени два протеста. Първият, насрочен за 12 ч. пред сградата на Регионално управление на образованието, не се състоя. Ще проверим колко родители ще се съберат на втория протеста от 19 ч.

Защо родителите са по-активни в интернет и защо противоепидемичните мерки в училищата няма да помогнат в борбата срещу COVID-19? На тези въпроси отговаря Илиана Михаилова от сдружение „Обединени родители“.ВИЖТЕ ОЩЕ

Москвичът - колата, с която не можеш да се разделиш

Ежегодният събор на ретро автомобилния клуб „Москвич“ днес се провежда в Плиска, но преди това колоната от соц-колите премина през Шумен, като за един час близо 90 москвича бяха паркирани до Информационния център на Шуменското плато и веднага се превърнаха в атракция за всички шуменци. А иначе в ретро клуба членуват собствениците на 200 коли от..

публикувано на 19.09.20 в 14:41

Промените в Изборния кодекс - нужни ли бяха?

Тази седмица депутатите гласуваха на второ четене промени в Изборния кодекс. В деловодството на парламента е постъпил указ с вето на президента Румен Радев върху измененията, заяви още вчера зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Депутатите вчера решиха на следващите избори гласуването в секции с над 300 избиратели да бъде..

публикувано на 18.09.20 в 16:09

Робот дезинфекцира в училище

Оказва се, че няма нищо трудно да научиш на полезни навици децата в условия на пандемия, ако го направиш по модерен и оригинален начин. Робот посрещна първолаците в първия учебен ден в разградското ОУ „В.Левски“ и ги приканва да си дезинфекцират ръцете. След това пуска дезинфектант, подава хартия за подсушаване на ръцете и благодари на..

публикувано на 17.09.20 в 19:32

ТВ Шумен на 25

Точно преди 25 години на 15 септември в ефир е излъчено първото предаване на Телевизия Шумен. Днес обществената регионална медия с политематичен профил има пет авторски предавания, които обхващат всички сфери на обществения живот. Началото на телевизионния живот започва още през 1993 г., когато с решение на Общинския съвет в Шумен е създадена местна..

публикувано на 15.09.20 в 14:38

Изложба връща ученически спомени

„Буквари и учебници от миналото – спомени“ се нарича изложбата, която днес се откри в Регионалната библиотека „Професор Боян Пенев“ в Разград. Представени са издания от 1955 година   до 2000 година. Сред тях има учебници по всички предмети, заедно с помагала и учебни тетрадки. „Изложбата ще бъде интересна не само за сегашните ученици, но и за..

публикувано на 15.09.20 в 13:16

Ученици: „Подлудиха ни с този коронавирус“

За да не се струпват деца и родители, бяха организирани три последователни тържества за откриването на новата учебна година в шуменското Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. Съобразявайки се с COVID-19 предписанията, родителите спазваха социална дистанция и наблюдаваха на големи екрани в двора церемонията по посрещане на първолаците в класните..

публикувано на 15.09.20 в 12:43
МУ - Филиал Шумен

Филиал - Шумен отвори врати

Новата учебна година в шуменския Филиал на Медицинския университет във Варна започна днес. 40 студенти в специалност „Медицинска сестра“ и 20 – в специалност „Акушерка“ прекрачиха прага на Филиала за първи път. Подробности по темата може да чуете от репортажа на Бесте Сабри.

публикувано на 14.09.20 в 14:31