Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Командироват лекари в МБАЛ - Шумен

7
Снимка: Радио Шумен

Двама лекари ще бъдат командировани на помощ на Многопрофилната болница в Шумен, стана ясно преди минути на заседание на Областния кризисен щаб.

"Критична остава ситуацията в Шуменска област по отношение на заразата с коронавирус. Областната болница се нуждае от помощ. Като цяло имаме нужда от повече контрол на противоепидемичните мерки в областта", заяви областният управител проф. Стефан Желев.

С решение на Областния кризисен щаб управителят на КОЦ - Шумен д-р Свилен Арнаудов се задължава да командирова 1 лекар реаниматор в COVID сектора на МБАЛ - Шумен. 1 лекар трябва да изпратят и от кардиологичната болница "Мадара" в COVID отделението.

На кметовете на общини е разпоредено да засилят контрола по спазване на противоепидемичните мерки. С решение на щаба се забраняват събори, пазари и прояви на открито и закрито, както и сбирки в пенсионерските клубове по селата.

Данните от вчерашната статистика за разпространението на новия коронавирус показват, че в МБАЛ - Шумен с положителни проби са 3 лекари, 2 санитарки и 1 технически секретар.

Двама лекари от МБАЛ - Шумен са подали предизвестие за напускане на работните си места.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Найден Косев - заместник-кмет на Шумен по образование и култура

Градините отворени през лятото

Детските градини в Шумен няма да затварят през лятото за дълъг период от време. Това обяви днес заместник-кметът Найден Косев. През месеците юни, юли и август всяко заведение ще разполага с не повече от пет дни, в които няма да работи, за да могат да се извършат задължителните профилактични дейности преди началото на новата учебна година. До края..

публикувано на 15.06.21 в 12:44

Летни приключения в Шумен

Община Шумен организира летни занимания за децата. Те включват ангажирането на малките със спорт в Ученическата спортна школа, различни творчески работилници в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" и инициативи, подготвени от читалищата. Цялата информация за заниманията на децата от община Шумен през лятото можете да видите тук .

публикувано на 15.06.21 в 12:02
Ст. комисар Владислав Мишев - вдясно

Кой е новият полицейски шеф?

Ст. комисар Владислав Мишев е новият директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, съобщават от полицията. Днес той е бил представен от заместник-министър Венцислав Катинов. В същото време досегашният директор ст. комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в МВР. Ст. комисар Владислав Мишев работи в системата на МВР от..

публикувано на 15.06.21 в 11:51

Живеем средно 73.7 години

73.7 години е очакваната средна продължителност на предстоящия живот за населението в Шуменска област. Това показват изчисленията на статистиката за периода 2018 - 2020 г. Спрямо предходния период (2017 - 2019) тя намалява с 6 месеца. Средната продължителност на живота при мъжете в областта е 70.5 години, докато при жените е по-висока - 77..

публикувано на 15.06.21 в 11:25

Празник за децата на Шумен

Събитията, посветени на Международния ден на детето, които бяха отложени заради лошото време, ще се състоят днес, 15 юни. С оглед на прогнозата за превалявания от дъжд отново в следобедните часове от общинската администрация съобщават, че проявите ще се проведат след спиране на валежите. Програмата ще започне от 16.00 часа в Градската градина,..

публикувано на 15.06.21 в 11:03

Смениха директора на ОДМВР - Шумен

Старши комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в системата на МВР със заповед на министър Бойко Рашков. Той става началник сектор „Специални тактически действия“. В 10 ч. тази сутрин бившият полицейски шеф лично посрещна новия директор на Областната дирекция на МВР в Шумен. Това е ст. комисар Владислав Мишев от София.  Да представи новия..

публикувано на 15.06.21 в 10:15

Ден без жертви в Шумен

Няма починали пациенти с коронавирус в шуменската болница, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В COVID-19 отделенията в момента са приети 44 пациенти с инфекцията. 33 от тях имат положителни проби, останалите очакват резултатите от тестовете си. В интензивното отделение има двама души. През вчерашния ден в..

публикувано на 15.06.21 в 09:57