Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Областният на Русе с COVID-19

19 нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област през последното денонощие, съобщават от Регионалната здравна инспекция. 15 от новозаразените са от Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски.

Сред новоустановените случаи са и две учителки. Едната е класен ръководител на първокласници от СУ „Васил Левски“. 22 ученици от паралелката ще останат под домашна карантина. С положителен PCR тест за COVID-19 е и 47-годишна учителка от Математическата гимназия „Баба Тонка“, която също остава под изолация вкъщи.

От РЗИ отбелязват, че сред 19-те нови случая са и положителните проби на областния управител Галин Григоров и неговия заместник Валентин Колев.

Общо диагностицираните с COVID-19 в област Русе вече са 495 души, като активните случаи са 95. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 65 са оставени под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оперна прима - почетен гражданин на Русе

Оперната прима Красимира Стоянова е удостоена със званието „Почетен гражданин на град Русе“. Това съобщиха от Общинския съвет в крайдунавския град. Решението е взето единодушно на 14 декември 2020 година на заседание на местния парламент. Красимира Стоянова е творец с ярка международна кариера, представяща българското певческо изкуство на..

публикувано на 17.06.21 в 09:59

Щети от снощния порой

Нормализира се обстановката в Русе след обилните валежи в късния следобед вчера. Това съобщават от общинската администрация. В рамките на половин час над града са паднали 45 литра на кв. м дъжд. Получени са 45 сигнала от граждани за наводнени участъци и приземни етажи и мази, за закъсали автомобили и проблеми с придвижването. От..

публикувано на 17.06.21 в 09:33

Център на туризма за три дни

Русе е домакин на 16-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и на 13-ия Фестивал на туристическите забавления и анимации. Подадени са 35 заявки за участие, включително от хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна, които ще представят дейността си. Съпътстващата програма включва кръгла маса с представители на Министерството на..

публикувано на 17.06.21 в 09:08

Фатален удар в дърво

Млад шофьор е загинал, а други трима души са ранени снощи при катастрофа по пътя Сливо поле – Кубрат. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Русе. Автомобил „БМВ“ с разградска регистрация, шофиран от 23-годишния жител на село Брестовене, излязъл извън пътното платно, минал през предпазната еластична ограда и се блъснал в дърво. Водачът..

публикувано на 16.06.21 в 14:33

Ремонтиран булевард се наводни

Община Русе в качеството си на възложител отказа да приеме ремонтирания бул. „Трети март“. Поради установените проблеми с наводнен участък от новоремонтирания булевард през предходните дни бе наложено на фирмата за строителен надзор да направи необходимите обследвания. Ще бъдат установени причините за проблема, които следва да бъдат отстранени..

публикувано на 16.06.21 в 13:25

"ОЗК Арена" в помощ на вота

Многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе отново се превръща в основна част от организационно-техническата подготовка за изборите за Народно събрание на 11 юли. Това съобщиха от областната администрация в Русе.   Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия от 9 до 12 юли. Предвидено е там да се извърши и..

публикувано на 16.06.21 в 09:43

Чисти паркове и градини

31 тона отпадъци от 4 общински терена са извозили служителите на ОП „Паркстрой“ през изминалия месец, съобщават от Община Русе. Освен нерегламентираните сметища, бригадите са почистили и половин тон отпадъци от автобусните спирки, подлези и надлези в града. По сигнали на граждани са премахнати опасни клони от 14 дървета, а в гробищен..

публикувано на 16.06.21 в 09:11