Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Затегнаха режима в Търговище

Търговище
Снимка: Радио Шумен

Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община Търговище, считано от 15 октомври до 30 ноември 2020 г. Това е записано в заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината.

Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда.

Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. „червена зона“. Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

Кметът д-р Дарин Димитров апелира към гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и прояви на закрито.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания за кастриране на котки

Още около 10 дни ще продължи кастрационната кампания, насочена към бездомни и дворни женски котки в Търговище и близките села. Това каза за Радио Шумен Йоанна Драгнева от фондацията „Нов старт за животните в нужда“. Инициативата започна в началото месеца, като манипулациите се извършват в местна ветеринарна клиника. „До момента 99 котки..

публикувано на 27.02.21 в 16:48

Модерен център в Зелена морава

60 млн. лв. отделихме за училищата, които са отдалечени от областните градове. Това заяви министърът на образоването и науката Красимир Вълчев по време на откриването на първия училищен STEM център в област Търговище. Церемонията се състоя в Основно училище „Христо Ботев“ в с. Зелена морава. „С 2 милиарда лева сме увеличили средствата за..

публикувано на 26.02.21 в 16:08

Встъпване в длъжност

Татяна Даскалова встъпи в длъжност като председател на Окръжния съд в Търговище. Приоритетните цели, които си поставя като председател, са да създаде такава организация на работа, която да осигури още по-качествено и независимо правосъдие, в разумни срокове. „Другата важна цел в целия ми професионален живот е повишаването на авторитета на..

публикувано на 25.02.21 в 15:37

Решават проблема с кучетата

Нова програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета прие Общинският съвет в Търговище на провелото се днес заседание. Тя ще действа в периода 2021-2026 г. и е изготвена на база действащата национална програма. Мерките предвиждат ежегодно преброяване на безстопанствените кучета на територията на общината. Ще бъдат създадени електронни..

публикувано на 25.02.21 в 12:02
Борово око

Празник в парка

„Движение с патриотично стихотворение“ организира Община Търговище за отбелязване на националния празник на България – 3 март. Инициативата съчетава здравословното ходене в парка по предварително зададен маршрут с четене на патриотични стихове. Тя ще се проведе от 9.30 ч. на 3 март. Стартът ще бъде даден на входа на централната алея на парк..

публикувано на 24.02.21 в 14:46

Шест кабинета за масова имунизация

Шecт ĸaбинeта зa мacoвa ваксинация са разкрити в Търговищка област, съобщиха от РЗИ. От понеделник до петък медицински екипи работят в МБАЛ Търговище, в медицинските центрове „ВИП“ и „Солигена“, в РЗИ Търговище и в многопрофилните болници в Попово и в Омуртаг. Кабинетите имат различно работно време, повече информация за часовете, в които се..

публикувано на 23.02.21 в 12:30

Без консенсус за СИК в Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 секционни избирателни комисии в община Търговище във връзка с предстоящите избори на 4 април. В консултациите участваха всички политически сили. Участниците в консултациите разясниха, че е налице липса на желаещи да участват на ръководни позиции в СИК. Общият брой членове на..

публикувано на 23.02.21 в 11:52