Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 56 легла за пациенти с COVID в Русенско

Снимка: УМБАЛ „Медика“

186 легла за лечение на пациенти с кооронавирусна инфекция са разкрити към момента в Русенско, съобщават от Областната администрация. Те са в университетските болници „Канев“ и „Медика“, в белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ и в болница „Юлия Вревска“ в Бяла. 17 от леглата са предназначени за интензивни грижи. До края на седмицата в областта ще бъдат разкрити още 56 неинтензивни легла, като четири от ятх ще са в Бяла, а други 15 – в болница „Медика“. 37 легла за пациенти с коронавирусна инфекция ще има и в Комплексния онкологичен център. Там, за да не се смесват потоците от болни, пациентите, които имат нужда от палиативни грижи, ще бъдат преместени в бившето Детско отделение, което се намира на 4-тия етаж в старата болница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вдигат нов индустриален парк

Министерството на иновациите и растежа финансира с 26 млн. лв. „Индустриален парк ЛВЗ“ в Русе. Одобреният проект е безапелационен и е класиран на първо място по процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост. Изпълнението му ще бъде ключово за растежа на икономиката на региона,..

публикувано на 25.07.24 в 16:29

Строги мерки срещу пожари

На 307 произшествия от началото на юни до днес са реагирали екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" в Русе. Това съобщават от Областната администрация. От тях 48 са пожарите с преки материални загуби, а 153 са случаите, в които е трябвало да се гасят предимно горящи сухи треви и храсти.  Във връзка с инцидентите..

публикувано на 25.07.24 в 09:36

Махат стоманобетонови панели

Ремонтът на Дунав мост при Русе продължава с премахването на първите стоманобетонови панели. Предвижда се на ден да се монтират по четири нови панела.  Работи се в лентата за вход в България. Трафикът в отсечката е ограничен. Движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи. По време на ремонта на..

публикувано на 25.07.24 в 09:29

Сътрудничество с Армения

Възможностите за развитие на сътрудничеството в сферата на културата и бизнеса бяха обсъдени между областния управител на Русе Драгомир Драганов и извънредния и пълномощен посланик на Армения в страната ни Негово Превъзходителство Армен Едигарян.  Драганов сподели, че възможностите за съвместна работа са много и те ще допринесат за развитието на..

публикувано на 23.07.24 в 13:36

Хачкар в двора на Арменската църква

Церемония по освещаването на каменен кръст хачкар се състоя днес в двора на Арменската църква "Света Богородица" в Русе. Свещеният символ е в памет на жертвите на арменския геноцид. Ритуалът беше воден от епископ Татев Агопян – архиерей на Арменската епархия в Румъния и архиерейски наместник на Арменската епархия в България, и отец Дирайр Хадавян -..

публикувано на 21.07.24 в 15:18

Община забрани пиротехниката

Забранява се употребата на пиротехнически изделия в община Сливо поле. Заповедта за това е на заместник-кмета Михаил Чиликов, а причината – използването на пиратки може да предизвика пожари в населените места и извън тях. Фойерверки не могат да се използват на сватбени тържества и на политически, спортни, религиозни, културни и други събития. Забранена..

публикувано на 21.07.24 в 14:03

Ръст на пожарите

С над 63% са се увеличили пожарите в Русенско от 1 юни насам спрямо същия период на миналата година. Информацията беше представена по време на работна среща, свикана от областния управител Драгомир Драганов заради повишения риск от пожари. Според данните възпламеняванията в региона за изминалите седем седмици са 185 при 113 за същия период на..

публикувано на 21.07.24 в 08:29