Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

COVID сектори в КОЦ и "Медика Русе"

Снимка: Областна администрация - Русе

Рекордeн брой излекувани от COVID-19 регистрират за едно денонощие в Русенско. Излекувани са 89 души, съобщиха от областната администрация. Така общо оздравелите от началото на пандемията станаха 764. Трима са новозаразените с коронавирус в областта. Всичките са от Русе и са оставени под домашна изолация.

За изминалото денонощие има един починал с доказан COVID-19. От началото на пандемията досега 61 души са станали жертви на вируса.  Диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 2179, като активните случаи са 1354.

Русенските болници спират да приемат паценти с COVID-19 от други области. Това не се отнася за тежките случаи. Решението е взето на извънредно заседание на Областния оперативен щаб заради изчерпване на капацитета на леглата за лечение на коронавирус в русенските здравни заведения.

От четвъртък ще започне и онлайн обучение за общопрактикуващите лекари, за да може да поемат по-леките случаи на домашно лечение. На територията на Русенска област има разкрити 307 легла, 76 от които над нормата.

Утре ще бъдат разкрити нови 22 в Онкодиспансера и други 15 в университетска болница Медика - с което ще изпълнят изискването на МЗ за 20% COVID легла.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекордна жега в региона

Температура от 39.7 на сянка отчетоха термометрите в Русе в 15 ч. днес.  Това е с градус и седем десети повече от рекордните стойности, измерени на тази дата през 1994 година, съобщават от хидрометеорологичната станция в Русе. С градус и четири десети е подобрен температурният рекорд и в Силистра , отчетен през 2012 година. Този..

публикувано на 20.06.24 в 16:29

Обновяват Хиподрума в Русе

Възможностите за модернизиране на Хиподрума в Русе с европейски средства бяха обсъдени по време на заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група към Областната администрация в Русе. Целта е базата да отговаря на необходимите стандарти, така че да посреща международни турнири на най-високо ниво.  В момента Хиподрумът се стопанисва..

публикувано на 20.06.24 в 08:57

Ремонтират Дунав мост

Ремонтът на българския участък на Дунав мост започва със затваряне на 400-метрова отсечка в началото на съоръжението при Русе. Ограничението ще обхване лентата за влизане в България. Дейностите в този участък ще продължат пет месеца. Движението там ще се извършва двупосочно в лентата, която води към Румъния. Това стана ясно от проведента среща на..

публикувано на 20.06.24 в 08:47

Некачествените ремонти на съд

Община Русе ще води съдебни дела за некачествени аварийни ремонти на държавните дружества, съобщават от местната администрация. Това обяви кметът Пенчо Милков на среща с управителя на ВиК – Русе инж. Илиан Милев.  „Направете всичко възможно в следващите месеци да се организирате, за да не изглежда градът по този начин. Обърнете внимание на..

публикувано на 19.06.24 в 13:20

Дунав мост в изложба

70 години от построяването на Дунав мост отбелязват съвместно музеите в Русе и Гюргево. Те са конструирали изложба, посветена на знаменитата годишнина. Русенският музей откри днес своята изложба до Лапидариума, на оградата на който са окачени информационните постери. На събитието присъстваха представители на местните администрации на Русе и..

публикувано на 19.06.24 в 12:19

България и Румъния с общ проект

Интегрирана система за обозначаване на корабоплавателния път по Дунав между България и Румъния ще бъде изградена през следващите три години. Това съобщиха от областната администрация в Русе.  Проектът е по Програмата „Interreg Румъния – България” и е на стойност 10 милиона евро, като 8 милиона от тях са европейско финансиране. Ще се изгради единна..

публикувано на 19.06.24 в 09:16

Блъснаха дете на пътя

9-годишно дете е в тежко състояние, след като снощи било блъснато от автомобил на улицата в Русе. То е откарано в болницата с черепно-мозъчна травма от екип на Спешна помощ, има опасност за живота му, съобщава БНТ.  Инцидентът станал на улицата зад стадион „Дунав“. По думите на хора от квартала, детето гонило топка, прескочила оградата на едно от..

публикувано на 19.06.24 в 08:33