Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Десет шуменци загубиха битката

Снимка: Радио Шумен

241 пациенти са настанените в COVID отделенията на МБАЛ - Шумен към 9.30 ч. днес. От тях 190 са с потвърден коронавирус, а другите 51 очакват резултат от PCR теста. В ОАИЛ са 6 пациенти, от които 4 са интубирани. Новоприетите пациенти са 28. Изписаните са 25. За лечение в болницата в Омуртаг вчера са насочени 3 пациенти.

Голям е броят на починалите. Вчера живота си са изгубили 7 души - 2 мъже на 69 и 72 години и 5 жени на 54, 60, 69, 72 и 91 години.  Само до 9,30 ч. днес починалите са трима - мъже на 59, 62 и 94 години.

"Положението остава тежко както за персонала на болницата, така и за пациентите. Призоваваме отново хората да спазват противоепидемичните мерки", каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ  -Шумен.

Тя обясни, че шуменската болница остава с най-много пациенти с COVID-19 в страната. Към момента в шуменската болница има общо 334 хоспитализирани. Освен 241 потвърдени или съмнителни за коронавирус, на лечение са само 93 други пациенти. Това означава 72 към 28 процента с коронавирус спрямо всички останали. 

В МБАЛ - Шумен към момента помагат трима доброволци - зам.-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова, народен представител от БСП и студентка по дентална медицина. 

Общо 80 са новозаразените с COVID-19 в Шуменска област през изминалото денонощие, съобщават от РЗИ. Три от положителните проби за коронавирус са на деца под 18 години. Това са две 8-годишни момичета от Шумен и едно на 17 години от с. Средковец, община Каолиново. На директорите на учебните заведения, в които учат, ще бъдат издадени предписания за предприемане на необходимите противоепидемични мерки, уточняват от РЗИ.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменски окръжен съд

Постоянен арест за внука убиец

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Окръжният съд в  Шумен на Георги Д. Йорданов. Младият шуменец е обвинен в убийството на своите баба и дядо, извършено във вилата им в местността „Под манастира“ край Шумен   на 22 ноември 2020 г. Съдът мотивира своето определение с високата степен на обществена опасност на..

публикувано на 27.11.20 в 16:44

ДГ "Изворче" за деца на медици

Детска градина „Изворче“ в Шумен остава дежурна за деца на медици по предложение на кмета Любомир Христов. Детската градина ще приема деца на медицински специалисти, служители и работници в лечебни заведения, центрове, лаборатории към тях и здравни инспекции от 30 ноември до 18 декември. Медицинските специалисти, които се нуждаят от..

публикувано на 27.11.20 в 16:18

Масови проверки за мерките

Започва засилен контрол за спазване на противоепидемични мерки, които влизат в сила от 23.30 ч. днес. Това съобщиха от полицията в Разград. По препоръка на Общинския оперативен щаб и с разпореждане на началника на Районното управление в Разград в събота и неделя ще бъдат в ход полицейски проверки за спазването на мерките .  Полицейски служители..

публикувано на 27.11.20 в 14:54

Градина и ясла за деца на медици

Детска градина и ясла за деца на медици на първа линия осигурява община Русе. Децата ще бъдат обгрижвани по време на триседмичната карантина. От понеделник детска градина „Слънце“ и детска ясла №16 ще приемат деца на медицински специалисти. За прием в детската градина е необходимо родителите да вземат здравните документи от детската градина, която до..

публикувано на 27.11.20 в 14:43

Онлайн сесиите влизат в правилника

Членовете на Правна комисия към Общинския съвет в Шумен приеха текстове, които да регламентират начина, по който граждани и журналисти ще могат да участват в онлайн заседания на Общинския съвет. Те ще залегнат в Правилника за дейността на местния парламент, а промени в него, на базата на които ще може заседанията да се провеждат от разстояние, вече са..

публикувано на 27.11.20 в 14:15

Какво е забранено?

В училищата в област Шумен се преустановяват всички танцови, спортни и театрални дейности на външни хора, които използват материалната база на съответното учебно заведение. Спират се репетициите и изявите на народните читалища, фолклорни и самодейни изяви. Преустановяват се посещенията в пенсионерките клубове на територията на област Шумен...

публикувано на 27.11.20 в 13:30

Няма да затягат мерките в съда

Няма да бъдат въвеждани допълнителни ограничения в работата на Окръжния съд в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен административният ръководител на институцията София Радославова. По думите й, ситуацията не налага промяна на мерките, които вече са въведени. „Промените в законодателството ни позволяват да отлагаме насрочените дела, но само в срок..

публикувано на 27.11.20 в 12:59