Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ковид зона отвори врати

4
Ковид зона в ДКЦ 1 в Шумен
Снимка: Радио Шумен

Ковид кабинет за преглед и консултации на пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция работи от днес в „Диагностично-консултативен център 1“ в Шумен.

В кабинета ще се преглеждат пациенти със симптоми на COVID-19, които са неустановени, обясни д-р Магдалена Ангелова и уточни, че това не е спешен кабинет и тежките случаи няма възможност да бъдат поети.

Освен преглед, по преценка на място ще се правят пулсоксиметрия, кръвни изследвания, рентгенова снимка и бърз антигенен тест.

Регионалната здравна инспекция предостави на ДКЦ 1 в Шумен 200  антигенни теста, от своя страна здравното заведение също е закупило определено количество от тестовете за нормалното функциониране на кабинета. Осигурени са необходимите предпазни средства за работа на медицинските екипи, както и препарати за дезинфекция.  

Ковид зоната е обособена в северната част на сградата, като помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания.

Кабинетът ще работи всеки делничен ден от 8 до 12 часа и от 12.30 до 16.30 ч. С цел да се избегнат струпванията на хора, посещенията стават след предварително записване на телефон 0895 414 747 между 8.00 и 9.00 ч.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ТВ директор под въпрос

Да бъде освободен директорът на Телевизия Шумен Георги Софронов предложи на кмета Любомир Христов Общинският съвет в Шумен. Докладната бе внесена от общинския съветник от БСП Венцислав Венков. Той обвини Софронов, че не се справя с управлението на медията и предложи провеждането на нов директорски конкурс. 22 общински съветници подкрепиха..

публикувано на 28.01.21 в 13:29

Онлайн съобщения за данъци

Жителите на община Шумен вече могат да получават своите годишни съобщения за дължимите местни данъци и такси и по електронен път на имейл адрес.  За да се възползват от новата услуга за тази година, желаещите трябва да подадат заявление по образец в общинската администрация или по електронен път до 15 февруари 2021 г. В искането се посочва актуален..

публикувано на 28.01.21 в 13:04
Мадарският конник

Шумен не дава Мадара

Общинският съвет в Шумен не взе решение дали да подкрепи провеждането на референдум за отделянето на Мадара от Община Шумен. Кметът на селото Неделчо Неделчев и инициативен комитет искат Мадара да премине към Община Каспичан. 11 съветници гласуваха „за“, 10 бяха „против“, а 18 се въздържаха. Кметът на Мадара бе обвинен, че е заблудил хората, които са..

публикувано на 28.01.21 в 12:57

5 и 6-годишните без такси

5 и 6-годишните няма да плащат такса детска градина в Община Шумен. Това решиха единодушно преди минути общинските съветници. „Решението ще намали финансовата тежест за родителите и няма да служи като оправдание децата да си стоят вкъщи“, обясни общинската съветничка Живка Тонева. Тя предупреди, че предложението има и подводни камъни, които..

публикувано на 28.01.21 в 11:35

Четирима се борят за живота си

10 души с тежка коронавирусна инфекция са приети през последното денонощие в МБАЛ - Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Изписани са 9 пациенти. В COVID отделенията на болницата има 116 души. В интензивно отделение са четирима, трима от тях са интубирани.   През последното денонощие има двама починали с положителен тест..

публикувано на 28.01.21 в 10:58

Откраднаха 22 бона от частен дом

Над 22 000 лева са откраднати от частен дом в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР. Сигналът за обира подал 33-годишният собственик на жилището. По негови данни, кражбата е станала за времето от 22 до 27 януари. Парите били поставени в метална каса. Извършен бил оглед. Установено било, че касата не е разбита. По случая е образувано..

публикувано на 28.01.21 в 10:49

Огнеборци на първа линия

На шест сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в Шуменско през последните 24 часа.  Спасителен екип от Шумен евакуирал закъсали на пътното платно до село Живково хора. От пет аварирали автомобила са извадени и евакуирани 10 души. Малко след 11 часа екип е оказал съдействие за изваждане на водач и пътник от..

публикувано на 28.01.21 в 10:31