Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цветя и награда за шуменски медици

4
Снимка: Радио Шумен

С връчване на специалната годишна награда на колектива на Инфекциозното отделение в шуменската Многопрофилна болница започна днешната първа виртуална сесия на Общинския съвет в Шумен.

Отличието бе връчено на ръководителката на отделението д-р Албена Костова от кмета Любомир Христов.

След кратката церемония, излъчена по интернет, общинската съветничка Даниела Русева обяви, че лекарите, стоящи на първа линия в борбата с COVID-19, заслужават по-голяма награда. Русева предложи това да е почетен ключ на Община Шумен.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици под карантина

Възпитаниците на Средното училище „Васил Левски“ в Шумен ще учат в електронна среда до 10 март, включително, съобщи за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Боряна Николова. Причината е големият брой паралелки, поставени под карантина. В областта още 10 класа от различни училища учат онлайн от 22 февруари насам. По думите на..

публикувано на 05.03.21 в 16:57

ВиК авария в Нови пазар

Част от Нови пазар е без вода заради проблем по улица "Патриарх Евтимий", информират от Експлоатационен район – Нови пазар към ВиК – Шумен. Временно е спряно подаването по улиците "Бузлуджа", "Хан Кубрат", "Левски", "Шишман", "Патриарх Евтимий" и "Христо Ботев". Аварията е локализирана, екипи на ВиК дружеството работят по отстраняването ѝ. Очаква се..

публикувано на 05.03.21 в 15:03

Водата продължава да е мътна

Водата от язовир „Тича“ все още е негодна за пиене, информират от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Лабораторните резултати от контролните проби, взети от понеделник до днес от три пункта, разположени в различни райони на Шумен, показват, че стойностите на показател „мътност” все още са над обичайните и са неприемливи за потребителите. Поради..

публикувано на 05.03.21 в 14:48

Полицейска акция спрямо пешеходците

Пешеходците са във фокуса на поредната специализирана полицейска операция, която се провежда от днес до неделя в цялата страна, съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен.  Ще се следи дали хората пресичат правилно, на обособените за това места, навлизат ли в пътното платно, спазват ли светлинните сигнали. Контрол ще има и над водачите, които не..

публикувано на 05.03.21 в 14:07

Предайте старите си мебели

Пролетна кампания за стари мебели, дрехи и текстил организира Община Велики Преслав. Отпадъци могат да предават само жителите на общината, а текстилът трябва да е опакован в чували. Отпадъците ще се събират на специално обособена площадка в промишлената зона на Велики Преслав. Работното време е от понеделник до петък от 7,30 ч. до 16 ч. От..

публикувано на 05.03.21 в 13:28

Една седмица без планов прием и свиждания

Плановият прием и плановите операции в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен се спират от 0 ч. на 6 март (събота) до 24 ч. на 12 март (петък). Това решиха на неприсъствено заседание членовете на Областния кризисен щаб. За подобна вероятност намекна още вчера директорът на здравното заведение д-р Димитър Костов, а целта на ограничителните..

публикувано на 05.03.21 в 12:23

Променят движението заради ремонт на жп прелез

Част от улица „Преспа“ в Шумен ще бъде затворена за два дни през следващата седмица, съобщават от Общината. На 9 и 10 март (вторник и сряда) за времето от 9 ч. до 14 ч. ще е спряно движението в участъка от улица „Университетска“ до кръговото кръстовище на булевард „Симеон Велики“. Ограничението се налага заради извършване на строително-ремонтни дейности..

публикувано на 05.03.21 в 11:53