Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 нови случая в Шумен

Снимка: Радио Шумен

60 са регистрираните в Единния информационен портал нови случаи на COVID-19 в Шуменска област за последното денонощие. Общият брой на заразените в областта от началото на пандемията вече достига 4246 души. В същото време на 130 души вече са поставени ваксини срещу COVID-19.

"Важно е да се уточни, че 25 от новорегистрираните случаи са установени чрез бързи антигенни тестове" - коментира д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ.

22 от случаите са на територията на гр. Шумен, по 8 са в общинските центрове Велики Преслав и Нови пазар, 4 - в Каспичан и 1 - в Хитрино. Останалите 17 са в селата Белокопитово, Боян, Васил Друмев, Ивански, Кладенец, Лятно, Новосел, Панайот Волов, Салманово, Хан Крум, Черни връх и гр. Плиска.

За денонощието няма деца и ученици с положителен резултат на PCR тест за COVID-19. Най-ниската възраст е 20 години – мъж от Шумен, най-възрастен е мъж на 82 години от Велики Преслав.

570 жители на Шуменска област са поставени под карантина към 31 декември 2020 година.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Умуват върху проблема с безводието

Една от алтернативите за решаване на водната криза в селата Друмево и Кладенец е да се проучи обстойно стар сондаж в близост до стопанския двор в село Друмево.  Това стана ясно след оглед на експертна комисия от Община Шумен на местните водоизточници.  На първо време трябва да се провери дали водата е годна за пиене.  Според експертите от ВиК е..

публикувано на 19.08.24 в 16:59

Отново пожар в сухи треви

За пожар в района на язовир „Дибич“ съобщава със снимка в социалната мрежа жител на Шумен.  От полицията посочиха, че е получен сигнал за горящи сухи треви.  Множество пожари в сухи треви, стърнища и отпадъци в Шуменско са гасени през почивните дни.  Припомняме, че през миналата седмица пламъците обхванаха около 700 дка сухи треви и храсти край..

публикувано на 19.08.24 в 15:59
Проф. Христо Христов - кмет на община Шумен

Кметът без приемен ден през август

Кметът на община Шумен проф. Христо Христов няма да има приемен ден през месец август.  Това съобщиха от пресцентъра на общината. Срещите с гражданите ще бъдат възобновени през месец септември.  Приемният ден на кмета на община Шумен се провежда всеки последен понеделник от месеца от 14:00 до 16:00 часа.  В сайта на Общината, в раздел „Информация и..

публикувано на 19.08.24 в 15:33

Училище грейна с цветен графит

С обновена и изрисувана сграда II ОУ „Д-р Петър Берон" в Шумен ще посрещне своите ученици на 15 септември. На западната стена на сградата вече е изобразен ликът на патрона на учебното заведение, а тази седмица ще започне работата и по фасадата.  По повод 100 годишнината от създаването на училището и 200 години от издаването на Рибния буквар,..

публикувано на 19.08.24 в 14:51
Румен Радев

Изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния министър..

публикувано на 19.08.24 в 13:42

С опасност за живота след падане с тротинетка

Сигнал за пътно-транспортно произшествие на ул.“ Съединение“ в Шумен малко след 01:30 часа в събота бил приет в дежурната част на областната дирекция в града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място бил пратен полицейски екип. Установено било, че 33-годишен мъж от Шумен е самокатастрофирал с електрическа тротинетка.  Пострадалият..

публикувано на 19.08.24 в 12:17

Върнаха пари след съмнение за ало измама

Двама мъже от Шумен са предали парични суми в полицейското управление в града, след като са се усъмнили, че са станали помагачи в телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. В събота в полицейското управление в Шумен местен жител обяснил, че бил нает за транспортна услуга от мъж след обява за работа. Работата му щяла да се състои в..

публикувано на 19.08.24 в 12:09