Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има нужда от кръвна плазма

Кръводарителски център - Шумен
Снимка: Кръводарителски център - Шумен

Няма спад в търсенето на кръвна плазма за лечение на COVID-19 в МБАЛ - Шумен. Въпреки, че броят на болните от коронавирус намалява през последните дни, дарители продължават да се търсят.

По данни на Районния кръводарителски център във Варна, шуменската болница е най-големият потребител на кръвна плазма в региона. Търсят се и доброволни кръводарители за други интервенции, особено след възобновяването на плановите операции, поясни директорът на Районния кръводарителски център във Варна д-р Жанина Йорданова.

Кръвният център в Шумен работи с дарители на плазма във вторник и петък от 8 до 12.30 ч., а през другите дни от седмицата е отворен за останалите кръводарители. Районният център във Варна е с удължено работно време от 8 до 18 ч., а в събота от 9 до 13 ч.

За дарителите на плазма има телефон за предварителни записвания чрез сайта на Центъра по транфузионна хематология във Варна.

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане" със зам.-кмет в Шумен

Заместник-кметът по образование и култура проф. Светла Станкова е вече официално представителят в управленския екип на Шумен от партия "Възраждане". Това бе обявено на пресконференция от народния представител от Шуменска област Веселин Вешев.  Той обясни, че голяма част от приоритетите, заложени в програмата за управление на кмета на Шумен..

публикувано на 26.02.24 в 16:40

Нов асфалт поискаха от кмета

Община Шумен да се погрижи за общинския път и уличните лампи в близост до нов хотел, който ще бъде открит на Шуменското плато. Това поиска по време на приемния ден на кмета проф. Христо Христов собственикът на обекта Румен Колев.  Гражданите Румен Коджейков и Йоргаки Жеков поставиха редица въпроси от името на съкварталците си от ул. „Софийско шосе“. Те..

публикувано на 26.02.24 в 16:21

Деца на гости в полицията

В полицейското управление в Шумен днес гостуваха деца от ЦПЛР- ОДК  „Анастас Стоянов“. С работата на полицията, въоръжението и снаряжението ги запозна гл. инсп. Галин Божилов от Охранителна полиция в РУ - Шумен. Разказа им какви са задълженията и правомощията на униформените и с какви помощни средства си служат при охрана на спортни и..

публикувано на 26.02.24 в 16:09

Базар с мисия

Благотворителен мартенски базар организира Трето основно училище „Димитър Благоев“ в Шумен. Каузата е в подкрепа на деца с увреждане на бранхиалния плексус или т.н. акушерска пареза.  От днес до 28 февруари пъстър щанд с ръчно изработени мартеници, гривнички и картички ще бъде разположен във фоайето на училището. Средствата от продажбите ще бъдат..

публикувано на 26.02.24 в 15:09

Мартенички за бъдеще

Мартенски благотворителен базар в подкрепа на деца със специални потребности бе открит днес в Професионалната гимназия по селско стопанство в Шумен. Това съобщават от учебното заведение във Фейсбук. Събраните средства ще бъдат дарени на фондация "За нашето бъдеще". Мартенската кампания на фондацията има за цел събирането на средства за..

публикувано на 26.02.24 в 14:58

платена публикация
Успешен финал на проект

Сдружението „Българите - памет и бъдеще“ продължава с изпълнението на проект „ПОДГОТВЕНИ ЗА СТАРТ В ЖИВОТА“ в партньорство със СУ „Цанко Церковски“ от с. Никола Козлево. Проектът се финансова от Министерството на младежта и спорта по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта. Ключова област 3. ,,Равен..

публикувано на 26.02.24 в 14:20

Хванаха трима с дрога

Трима шуменци са задържани за притежание на наркотични вещества в петък вечер, след подаден сигнал в полицията. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Малко след 22:00 часа в полицейското управление е приет сигнал, че в младежката сфера на бул. “Симеон Велики“ трима пушат, най-вероятно марихуана. На място бил пратен полицейски..

публикувано на 26.02.24 в 12:10