Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детството е приказка без край

Полина Караджова ще открие на 22 януари авторска изложба в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Експозицията е под мотото „Детството е приказка без край“. Авторката е завършила специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ в Шуменския университет. Тя представя двадесет и пет фотографии, съчетаващи илюстрации от световноизвестни романи и приказки за деца и реалната атмосфера на ежедневието. Изложбата е своеобразен разказ в разказа и вдъхва нов живот на добре познати приказни истории и герои. 

Идеята на арт инициативата е да провокира детската фантазия и интереса към четенето.

Изложбата ще бъде експонирана в Изложбена зала на библиотеката от 22 януари до 6 февруари. Може да бъде разгледана и виртуално в сайта, YouTube канала и фейсбук страницата на Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен.

Още можете да чуете от интервюто с Полина Караджова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Русенка с Гран При от международен конкурс

Солистка на русенските Вокални формации „Приста войс“ спечели Гран При на фестивал в гр. Ташкент, Узбекистан. 11-годишната Дария Стефанова, с вокален педагог Доротея Бальовска, е първото дете от България, участвало на живо в Седмия Международен конкурс „Розата на Изтока“ („Роза Востока") и спечелило най-голямото отличие. Наградата е една за..

публикувано на 08.05.24 в 18:15

Кале Широково - завръщане в миналото

Сервиз от стъклени чаши за вино е сред находките от миналогодишните разкопки на крепостта Кале Широково край едноименното русенско село, за която разказва ръководителят на проучването Деан Драгоев. С усмивка уточнява, че такива стакани са намирани на много късноантични обекти, но тук за първи път е регистрирана колективна находка.  Кале..

публикувано на 08.05.24 в 10:25

Вдигат "Вълшебната завеса"

Мим формацията „Жар театър“ открива днес XXIII издание на Международния театрален фестивал “Вълшебната завеса“ в Търговище. На площада пред Драматичния театър от 10:00 часа трупата ще представи авторския спектакъл „Вълшебният меч“ Програмата продължава с участието на гостуващата трупа от Румъния – театър Ion D. Sîrbu, който ще покаже „Леденото..

публикувано на 07.05.24 в 06:37

Русенка с награда от международен конкурс

Осемгодишната Анастасия Маркова от Русе спечели втора награда на Международния музикален конкурс „Art Music Festival“ в Букурещ . Във форума участваха 150 изпълнители от Румъния и Молдова. Анастасия се яви в номинация „ International pop“ в категория 7-9 години. Тя изпълни песента на Адел „ Rolling in the deep“ . Изпълнителите в..

публикувано на 02.05.24 в 16:52
Паметник

Майските празници започват в Шумен

33 събития ще има в програмата на Майските празници на културата на Шумен. Сред тях са концерти на групата Б.Т.Р. и на Любо Киров.  Тържествената сесия и награждаването на отличените за изкуство и култура ще бъде на 11 май – Деня на Шумен, когато започват и Друмевите театрални празници. Началото на празниците на културата се поставя на 2 май с..

публикувано на 30.04.24 в 15:07

Четири номинации "Аскеер" за Русенския театър

Четири номинации за наградите „Аскеер“ за 2024 година получи ДТ „Сава Огнянов“. Те са единствени по рода си театрални награди в България, при които отличията се дават „от артисти – за артисти“ и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър. Единадесетте спектаклови категории на „Аскеер“ за 2024 година включват представленията..

публикувано на 30.04.24 в 14:56

Майка Тереза от Илийно

Музеят в Търговище представя изложба, която разкрива какво наследство е оставила една необикновена жена, родена преди 100 години в село Илийно, сега в община Омуртаг.  Нейното име е Върбинка Димитрова, която с делата си и неуморния си ентузиазъм дава сила и кураж на много страдащи хора по света. За специалиста от музея Тоня Любенова, Върбинка по..

публикувано на 30.04.24 в 14:42