Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни мерки и в Силистра

Възобновяват се проверките от отдел „Инспекторат“ в търговските обекти, такситата и автобусите на територията на Община Силистра от 11 март. Решението за това е взето от общинската администрация заради нарастването на броя на заразените с COVID-19.  Ще бъде въведено еднопосочно движение на пазарите в града. 

Кметът на общината ще предложи на Областния кризисен щаб, който ще заседава на 11 март, затваряне на училищата за период от 2 седмици, затваряне на фитнеси и плувни басейни. На заседанието утре ще бъде заявена готовността на администрацията за предоставяне на автомобили за подпомагане на дейността на Регионалната здравна инспекция за имунизиране по малките населени места.

От Община Силистра напомнят, че със заповед на здравния министър е препоръчително осигуряване на зелен коридор в търговските обекти за хора над 65 години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гости от Олтеница

Делегация от румънския град Олтеница беше на посещение днес в Тутракан. Гостите, водени от новоизбрания кмет на Олтеница Михайца Бещея, бяха посрещнати от кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов. Поводът за срещата бе фериботна връзка между Тутракан и Олтеница. Тази многогодишна мечта е на път да бъде осъществена. От румънска страна..

публикувано на 19.07.24 в 15:19
Община Главиница

Нов асфалт в Главиница

Близо година, след като жители на Главиница изпратиха подписка до Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на републикански пътища, които минават през града, започнаха и строителните дейности. Това съобщават от общинската администрация. Асфалтират се над 1200 метра от улица „Георги Раковски“, около 1000 метра от улица „Витоша“ и 860 метра от улица..

публикувано на 19.07.24 в 11:32

Памет за Дякона

187 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в Силистра пред паметника на Апостола на свободата. На караул бяха членове от клуба на младите възрожденци при ПМГ „Св. Климент Охридски“.  Песен в негова чест представи трио "Елмина". Венци и цветя поднесоха представители на институции, културни и образователни звена и..

публикувано на 18.07.24 в 13:21

Разясняват европрограми

Актуалните възможности при кандидатстване с проекти за 2024 г. ще бъдат представени днес (18.07.) в Тутракан.  Изнесената приемна на Областния информационен център – Силистра ще бъде отворена от 10:00 до 12:00 ч. пред сградата на Общинския съвет в Тутракан. Експертите ще акцентират върху отворената в момента процедура по Програмата за..

публикувано на 18.07.24 в 08:25

Ремонтират светофарна уредба

До края на следващата седмица ще продължи ремонтът на неработещата светофарна уредба в Силистра на кръстовището на улица „7 септември“ и бул. „Велико Търново“ с улица „Петър Бояджиев“. Това предупреждават от администрацията.  Съоръжението пострада в резултат на пътнотранспортно произшествие. Причината за забавянето са затруднения в доставките на..

публикувано на 11.07.24 в 09:23

Деца в полицията

За поредна година Областната дирекция на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра са партньори в реализирането на програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни „Летни клубове по интереси“.  В програмата са заложени поредица от посещения в полицейското управление и пожарната и..

публикувано на 11.07.24 в 08:13

Пожар лумна в къща

150 кв. м покривна конструкция и покъщнина в две стаи са изгорели при пожар в къща в село Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Причината за произшествието е късо съединение.  Огънят е потушен от екип на пожарната служба в Тутракан.

публикувано на 10.07.24 в 09:31