Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имунизацията тръгна отново

2
Снимка: Радио Шумен

Възобновена е работата на ваксинационните кабинети в Шуменска област. Със заповед на директорката на РЗИ - Шумен д-р Пепа Калоянова ваксинирането с препарата на „Астра Зенека“ може да продължи.

Слушатели на Радио Шумен съобщиха, че вече са получили нови дати и часове за ваксинация, след като националният електронен регистър заработи. Желаещите да си сложат ваксина срещу COVID-19 могат да направят това в кабинетите на РЗИ, ДКЦ I, МЦ „Свети Иван Рилски“ и Специализираната болница „Мадара“ в Шумен. Кабинет има и в болницата на Велики Преслав.

Д-р Илияна Лозанова, главен секретар на РЗИ - Шумен уточни, че личните лекари, при които има количества от ваксината на „Астра Зенека“, също продължават да ваксинират записаните при тях пациенти от листите си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват 65-годишен мъж

Областната дирекция на МВР- Шумен издирва по молба на близките му Неждет Реджеб Али на 65 години от Нови пазар. Това съобщиха от полицията.  По информация на дъщеря му, е в неизвестност от ранните сутрешни часове днес, когато напуснал жилище в района на автогарата в Шумен. Мъжът е с черно долнище и бели маратонки на черни ивици, не..

публикувано на 31.05.24 в 11:25

Казусът с КОЦ – в изходна позиция

„Аз съм безпристрастен, няма нито един лекар, който да защитавам в Комплексния онкологичен център“, каза кметът на община Шумен проф. Христо Христов по време на продължаващото втори ден майско заседание на Общинския съвет. Отправени бяха няколко призива към кмета той да оттегли докладната записка с вече гласуваните точки за освобождаване на..

публикувано на 31.05.24 в 10:51

Пиян без книжка на мотопед

Задържаха пиян водач без книжка на нерегистриран мотопед, съобщават от шуменската полиция. Около 20:30 часа на 30 май екип на пътна полиция спрял за проверка в село Ясенково водач на мотопед. Установено било, че 28-годишният местен жител е неправоспособен, управлява нерегистрирано превозно средство и след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,71..

публикувано на 31.05.24 в 10:29

Арестуваха домашен насилник

41-годишен мъж от Смядово бил задържан след сигнал за домашно насилие над 40-годишна жена. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за нанесената телесна повреда е приет малко след 10:30 часа на 30 май чрез спешния телефон в дежурната част на областната дирекция.  Извършителят бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във..

публикувано на 31.05.24 в 10:23

Горски забавления за 1 юни

Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ се включва в инициативите, посветени на 1 юни – Ден на детето. От 10:00 ч. в центъра на Шумен – в парка до административната сграда на общината, са предвидени творчески ателиета на организации, които работят с деца и младежи. Това са ЦПЛР- ОДК „Анастас Стоянов“, Общински младежки дом, МБЧК и Общинският центърът..

публикувано на 31.05.24 в 09:55

Празник за децата на Шумен

Богата палитра от инициативи, посветени на празника на детето 1 юни, подготвя община Шумен, съобщават от пресцентъра на кметството.  От 8:50 ч. в Градската градина ще започне турнир по футбол за ученици от I - IV клас. Организатори са община Шумен и ЦПЛР – Ученическа спортна школа “Хан Крум”. От 10:00 ч. отново в Градската градина са..

публикувано на 31.05.24 в 09:45

Бягане с кауза

В благотворителната кауза под наслов „Дари времето си на 5kmrun“ ще се включат за трета поредна година шуменските ранобудни бегачи.  Началото е от 8:30 ч. в събота (1 юни) на паркинга до Информационния център на паметника „Създатели на българската държава“. Бягането е безплатно и в него може да се включи всеки желаещ. В благотворителната инициатива..

публикувано на 31.05.24 в 09:25