Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отново „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19

Снимка: Областна администрация Русе

Продължава масовата ваксинация в област Русе. Днес в Бяла в МБАЛ „Юлия Вревска“ отвориха „зелен коридор“ за желаещите да се имунизират срещу COVID-19. Кабинетът ще работи до 16 ч., като гражданите имат възможност за избор между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предварително записване не е необходимо, а от болницата уверяват, че са осигурени достатъчни количества ваксини, за да няма върнати хора. Припомняме, че там е и единственият имунизационен кабинет в региона, който работи през всички празнични дни.

Паралелно, през почивните дни в МБАЛ „Юлия Вревска“ ще продължи да се извършва и реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

Следващата възможност на русенци да си поставят ваксина срещу коронавирус без предварително записване на час ще бъде във вторник. На 4 май имунизации ще бъдат правени в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Кабинетът в Белодробната болница ще работи от 9 до 16 ч.

Останалите шест специализирани имунизационни кабинета също работят по предварително определен график, посочен на сайта на Регионалната здравна инспекция.

Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В 292 секции в Русенско ще се гласува машинно

Безпроблемно протича подготовката в Русенско за предстоящите на 11 юли избори за народни представители. Вече са раздадени удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите към тя, информират от Областната администрация в крайдунавския град. Същевременно са разпределени и средствата за организационно-техническа подготовка по общините,..

публикувано на 12.06.21 в 16:26

Изкуство на колела

Русенци имат уникалната възможност да пътуват в тролейбус, изрисуван от настоящи и бъдещи художници. Возилото   на “Общински транспорт”, което беше превърнато в произведение на изкуството по време на Ретро парада в града, вече е движеща се атракция по русенските улици. В  преобразяването на тролея се включиха  професионалните художници..

публикувано на 11.06.21 в 16:16
Община Русе

Стопираха строежа на леярна

Община Русе е преустановила изграждането на леярна в града от испанска фирма, съобщават от местната администрация. Причината е, че при производството на детайли от въглеродна и неръждаема стомана се отделят амини и фенол. Нормите на тези вещества не са регулирани в законодателството и не подлежат на замервания, което е и основният аргумент за..

публикувано на 11.06.21 в 15:03

Пламнаха стари гуми

Проверена е площадката за отпадъци в с. Калипетрово, община Силистра, след сигнал за пожар, съобщават от екоинспекцията в Русе. Установено е, че огънят е пламнал в участъка, в който се съхраняват стари автомобилни гуми. Пожарът е потушен от огнеборци на службата в Силистра, но не са изяснени причините за възникването му. Данните от пункта за..

публикувано на 11.06.21 в 11:06

И Бяла брани Темида

Мълчалив протест срещу закриването на Районния съд в Бяла се проведе днес в центъра на града. В него се включиха магистрати, юристи и граждани, според които решението на Висшия съдебен съвет ще ограничи достъпа им до правосъдие. Районният съд в Бяла обслужва четири общини в Русенско. В момента в града се изгражда нова съдебна палата за 3 милиона..

публикувано на 09.06.21 в 14:11
Община Русе

Помощи за преболедували COVID-19

Еднократна целева помощ от 50 лв. започна да отпуска Община Русе за хора, преболедували COVID-19. Средствата са от общинския бюджет, а решението беше взето на последната сесия. От финансовата подкрепа могат да се възползват хората, които получават социални пенсии за старост или инвалидност, както и възрастни над 70-годишна..

публикувано на 09.06.21 в 12:49

Съдът с нормално работно време

Възстановява се нормалното работно време на Окръжния съд в Русе. Заповедта за това е на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Структурата ще работи от 9 ч. до 17 ч. без прекъсване. Достъпът на граждани в Съдебната палата следва да се осъществява с маска за лице, след дезинфекция и при спазване на дистанция. В помещенията, определени за..

публикувано на 07.06.21 в 16:32