Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Песни за човека"

Спектакълът „Песни за човека“ ще се играе тази вечер на голямата сцена на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Той е част от състезателната програма на Театралния фестивал „Нова българска драма“. Създаден е от трима режисьори: Теа Сугарева, Стайко Мурджев и Боян Иванов. Посветен е на Никола Вапцаров. Реализиран е от Драматичния театър в Благоевград преди пандемията на коронавирус, в края на 2019 г., когато сценичната институция чества своята 100-годишнина.

Още чуйте от разговора с Маргарита Мачева, директор на Драматичния театър в Благоевград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Магията на танца

XV издание на Националния танцов фестивал „Магията на танца“ ще се проведе тази събота (на 26 юни) в концертната зала на Младежкия дом. Събитието се организира от Община Шумен и Общинския младежки дом. В програмата са включени съвременни танци, характерни танци и улични танци – брейк и хип-хоп. Участниците ще се състезават в три възрастови групи:..

публикувано на 22.06.21 в 16:25

Светът на Георги Атанасов

Писателят Георги Атанасов гостува на 24 юни от 17,30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен с представяне на новите си поетични книги „Където бях и пак ще бъда” и „Отвъд пътя”. „Където бях и пак ще бъда” е първият в издателската ни култура сборник със стихове за три поколения във фамилията – за детето, за неговите родители и..

публикувано на 22.06.21 в 11:30

Годишен концерт на малки таланти

ЦПЛР-ОДК “Анастас Стоянов” Шумен организира на 25 юни от 18:30 ч. годишен концерт с участието на всички школи и състави към центъра. Събитието ще се проведе до Паметника на свободата и ще протече под надслов “Мечта на сцена”. Участие ще вземат ученици от школите хор “Бодра песен”, поп и джаз пеене, пиано, цигулка, устни хармоники, китара,..

публикувано на 22.06.21 в 11:25
Вокален ансамбъл

"Фортисимо" в Шумен

Концертът на вокалния ансамбъл "Фортисимо" в Шумен с ръководител Милена Добрева е тази вечер. Шампионите от няколко световни хорови олимпиади ще пеят от 19 часа в залата на Младежкия дом. Бургаският ансамбъл е носител на национални, международни и световни призове. Избран е за Ансамбъл на годината за 2018 на БНР. ,,Реализирането на..

публикувано на 22.06.21 в 09:13
Васил Левски

Изложба за Апостола

Фотодокументална изложба, посветена на Васил Левски, е подредена в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Експозицията е на Националния музей „Васил Левски” в Карлово ще гостува в града до 26 юли. Поводът е отбелязване рождението на Апостола на свободата и освобождението на града ни от турско робство на 18 юли. Под наслов..

публикувано на 21.06.21 в 14:09

Злато за "Малка серенада"

Първа награда и златен медал спечели шуменската вокална формация „Малка серенада” на   престижния Национален фестивал за стара градска песен „Красив роман е любовта” в Созопол. Неин художествен ръководител е маестро Николай Тодоров. Изтъкнатият състав, носител на редица престижни отличия, е един от творческите колективи на най-старото българско..

публикувано на 21.06.21 в 11:13

Вълшебни ритми в Нови пазар

„Вълшебните ритми” на 19-тия национален конкурс за гайдари, инструментални и камерни състави ще звучат от днес до неделя в Нови пазар.   Това съобщиха за Радио Шумен от НЧ „Христо Ботев“, домакин на надпреварата. Участниците ще се състезават с изпълнения на висока /джура/ гайда в пет възрастови групи и на ниска /каба/ гайда в 3 групи. В..

публикувано на 18.06.21 в 11:44