Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

COVID-19 и младежката безработица

Снимка: архив

COVID-19 може да доведе до "поколение на изолацията", чиито перспективи за намиране на работа са силно засегнати.

Според Международната организация на труда, пандемията има "разрушително и несъразмерно" отражение върху младежката заетост. По време на COVID кризата много млади хора се сблъскаха със сериозни трудности за продължаване на обучението си, смяна на работа или навлизане на пазара на труда. Редица бизнеси трябваше да затворят по време на кризата, което постави под въпрос бъдещето на хората, работещи в тях.

Още за младежката безработица, която остава важен проблем по време на коронакризата и начините за преодоляване на проблема чуйте в рубриката „Рестартирай Европа“. Невена Николова работи по темата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ в жегите

Продължава кампанията „С отговорност към горещините“, която лечебни заведения „Медика“ организират в 6 области.  Днес предобед екипът бе на пешеходната зона на бул. „Славянски“ в Шумен. Доста хора се спряха на пункта за измерване на кръвно налягане, консултация и вода.  Следобед екипът на „Медика“ ще бъде в Търговище. Там пунктът на главната улица..

публикувано на 18.07.24 в 13:29

"Амалипе" подкрепя младежи

През последните години има много сериозен ръст на броя на ромите със средно и висше образование, както и голяма промяна на нагласата към образованието в общността. Официалните данни са подкрепени от много примери за млади хора, които с упоритост и хъс продължават да учат в по-високи степени на образование.  Те невинаги имат финансови възможности да..

публикувано на 18.07.24 в 08:48

Фериботът в действие

Няма увеличение на натовареността на работа на фериботния терминал за тежкотоварни автомобили край Силистра след началото на ремонта на Дунав мост. Дори е намаляла, сравнено с началото преди три години, въпреки организирания денонощен режим на работа и на двете платформи – българската и румънската. Факторите за това са много – таксите,..

публикувано на 18.07.24 в 08:35

Вдигат паметник на Апостола

Пореден успех бележи инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски в Търговище. Проектът за мемориала е на Ротари клуб и вече има зелена светлина от експертния съвет по градоустройство към община Търговище. Добрата новина дойде в навечерието на 187-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Предстои предложението да бъде..

публикувано на 17.07.24 в 15:45
 Д-р Иван Гайдаров - управител на МБАЛ - Исперих

Соларен парк в МБАЛ-Исперих

Над 80 процента е запълнен капацитетът на Многопрофилната болница в Исперих в момента. Почти пълни са всички отделения на общинското лечебно заведение, което обслужва район с близо 20 хиляди пациенти.  Все по-често в тази болница търсят помощ и пациенти от други общини заради добрата репутация за медицинския екип. Работи се и за подобряване на..

публикувано на 17.07.24 в 14:30

Народната работа над всичко

„Гледай народната работа повече от всичко друго, повече и от себе си да я уважаваш!” е насловът на документална изложба, която днес беше открита в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Тя е създадена от Държавния архив във Варна съвместно с Радио Варна по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Заглавието на експозицията е..

публикувано на 17.07.24 в 12:49

Нови животни в зоопарка

Пет сурикатчета са най-новите попълнения на фауната в шуменския зоопарк. Екзотичните животни са още една причина шуменци и гостите на града да посетят зоопарка, където след обновяването и ремонта потокът от хора не секва. Каква е атмосферата там в сутрешните часове на деня чуйте от Ирина Николова.

публикувано на 17.07.24 в 10:52