Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Планово без ток

Снимка: Радио Шумен

Без електрозахранване заради ремонти и профилактика на съоръженията ще останат и днес населени места в Североизточна България.

В Шуменска област от 8,30 ч. до 17 ч. ток няма да има в района на селата Байково, Единаковци, Трем и Добри Войников, а от 9 ч. до 17 ч. – в част от селата Новосел и Живково.

В Разградско от 8,30 ч. до 17 ч. ще е спряно подаването в Цар Калоян, в селата Езерче и Костанденец, както и в местностите Лозя и Стражецки лозя в областния център. От 13 ч. до 17 ч. ще е прекъснато захранването в Кубрат – по улиците „Добруджа“, „Странджа“, „Волга“ и „Васил Левски“.

В Търговищка област ток от 8 ч. до 17 ч. няма да има в части от селата Панайот Хитово и Звездица, от 9 ч. до 16 ч. – в Дъбравица, Братово, Китино, Божурка, Пайдушко, Пролаз, Цветница, Пресиян, Горна Кабда и Малоградец, от 9,30 ч. до 16,30 ч. – в село Давидово, а от 13 ч. до 17 ч. – в квартал „Бряг“ в Търговище и в част от село Бистра.

В Силистренска област без захранване от 8 ч. до 17 ч. ще са абонати в селата Межден, Козяк, Върбино, Таслаково, Колобър, Черковна и Казимир, от 8,30 ч. до 17 ч. – в част от Айдемир, а от 9 ч. до 17 ч. – в част от село Искра.

В Русенско от 8 ч. до 17 ч. ще е спряно подаването в селата Николово, Червена вода и Щръклево, от 8,30 ч. до 16,30 ч. – в Мартен и Голямо Враново, а от 9 ч. до 16,30 ч. – в райони на Глоджево. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Четиримата "ало" измамници остават в ареста

По искане на Районната прокуратура в Шумен четиримата мъже, задържани за 72 часа за извършена от тях телефонна измама, остават в ареста. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага въвели в заблуждение две възрастни жени. Трима от задържаните са добре известни на органите на реда и са осъждани,..

публикувано на 31.07.21 в 10:24

Добри добиви тази година

На 95% е ожънат ечемикът в Шуменска област, по данни на Областната дирекция „Земеделие“. Във всички общини приключи реколтирането, с изключение на община Велики Преслав. До момента средният добив е около 616 кг/дка. Пшеницата е ожъната на 87%. 563 кг/дка е средният добив. И при двете култури няма пропаднали площи тази година, информират..

публикувано на 30.07.21 в 16:37

В Нови пазар раздават вода

В горещите летни дни, в които температурите на сянка достигнаха 40 градуса, от Община Нови пазар започнахме раздаване на минерална вода на жителите и гостите на града. Това се случи в централната част на града, като бяха раздадени над 300 бутилки от разхладителната течност. Инициативата е на Община Нови..

публикувано на 30.07.21 в 16:21

МБАЛ - Шумен с нов борд

Нов Съвет на директорите на "МБАЛ - Шумен" АД бе гласуван на Общо събрание на акционерите днес. Изпълнителният директор на дружеството д-р Димитър Костов остава и в новия състав. Освен него, в новия Съвет на директорите на МБАЛ - Шумен влизат проф. Лидия Георгиева и Хатидже Стижарлиева. Мандатът на новоизбрания Съвет на директорите е 3-годишен.

публикувано на 30.07.21 в 13:48

Ваксини през уикенда

Зелени коридори за поставяне на ваксини срещу COVID-19 организира през почивните дни Регионалната здравна инспекция в Шумен. В събота и неделя от 09.00 до 14.00 часа ще работи Имунизационният кабинет на инспекцията, който се намира на улица „Калоян“ № 1, до сградата на Регионалното управление на образованието.

публикувано на 30.07.21 в 11:16

Разбиха банда за ало измами

Трима извършители на телефонни измами и техен помагач са задържани при операция на територията на Великотърновска и Шуменска област. Това съобщават от шуменската полиция. В акцията са участвали служители от Главната дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в Шумен, Русе и Велико Търново. Непосредствено след като възрастна..

публикувано на 30.07.21 в 09:49
Спортна зала

Ремонт на зала „Плиска“

През следващата седмица започва реконструкцията на голямата зала за волейбол, хандбал и баскетбол в спортния комплекс „Плиска“ в Шумен. Ремонтът се финансира от Министерството на младежта и спорта след спечелена обществена поръчка на стойност 557 349 лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Делта Инвестмънт Билд“ ЕООД, а срокът за..

публикувано на 30.07.21 в 09:32