Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметски награди за млади таланти

4
Снимка: Община Шумен

 Любомир Христов връчи отличията на учениците от СУ „Сава Доброплодни“, които спечелиха специалната награда на кмета на Община Шумен в шестия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. На срещата присъства и Ивелина Иванова, зам.-директор по учебната дейност в СУ „Сава Доброплодни“.

Плакет и грамота в направление „Класическа музика“ получи Симеон Божилов с музикален инструмент пиано. В направление „Народна музика“ наградата е за Мартин Ганчов с музикален инструмент гайда. В направление „Изобразително изкуство“ носител на приза е Михаил Методиев, ученик в 7 клас.

Другите две награди бяха спечелени от участници от Каспичан и Търговище. В направление „Популярна музика“ лауреат е Марио Младенов, възпитаник на НЧ „Пробуда 1928“, гр. Каспичан. В направление „Надиграване“ наградата е за танцовия състав „Мисионис“ от Търговище.

Кметът Любомир Христов поздрави учениците за успешното представяне в конкурса.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителни автобуси

Допълнителни автобуси по линия №14 ще бъдат осигурени от „Шумен – пътнически автотранспорт“ ООД за Черешова задушница в събота, 19 юни. От 7.30 часа до 12.00 часа в съботния ден автобусите ще се движат през интервал от 15 – 20 минути при наличие на пътници. При заявено желание от страна на гражданите автобус №7, който обслужва „Дивдядово“, ще..

публикувано на 16.06.21 в 11:12

Полицията - в училище

Пътни полицаи посетиха ученици от IX ОУ “Панайот Волов“ в Шумен. Инициативата е на ръководството на училището във връзка с предстоящия на 29 юни ден на безопасността на движение по пътищата. Униформените обясниха на малките ученици как да се движат безопасно и да бъдат внимателни. Посъветваха ги да вървят по тротоарите, да пресичат само..

публикувано на 16.06.21 в 10:52

Барака горя призори

Барака беше обхваната от пламъци тази сутрин, съобщават от шуменската полиция. В 05:50 ч. е получено съобщение за пожар в барака на ул. “Възрожденец“ в Шумен. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип, който я заварил обхваната в пламъци. Пожарът бил погасен с помощта на 1000 л. вода. Причина за възникването му е..

публикувано на 16.06.21 в 09:53

Нито един починал за седмица

Вече седми ден няма починали пациенти с коронавирус в шуменската болница. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. В COVID отделенията в момента има 43 пациенти със симптоми. 35 от тях имат положителни проби, останалите очакват резултатите от тестовете си. В интензивното отделение има двама..

публикувано на 16.06.21 в 09:46
СУ Сава Доброплодни - Шумен

1800 ученици на малки матури

Над 1800 ученици от 7 и от 10 клас в Шуменска област се очаква да се явят днес на външното оценяване по български език и литература. Изпитът на десетокласниците започва в 8 ч., а на седмокласниците – в 9 ч. , каза за Радио Шумен Николай Русев от Регионалното управление на образованието в Шумен "Учениците, които завършват първи гимназиален етап,..

публикувано на 16.06.21 в 09:25

Детски кът в Нови пазар

Започна изграждането на детски кът в Нови пазар, след като общината спечели проект по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Модулите в него ще бъдат променени и обзаведени със санитарни възли и изградена ВиК и ел. инсталации. Детските помещения ще бъдат обособени в няколко зони за различните възрастови групи. Навсякъде в..

публикувано на 15.06.21 в 16:28

Неволи с рейса на село

Жители на село Дибич се оплакаха, че автобусът, който минава през селото, е почти винаги пълен и те не успяват да се качат. Проблемът с транспорта е стар, но винаги намира инцидентно решение, а не постоянно. Пътуващите са малко и това не е изгодно за автобусната фирма, каза кметът на селото Юлиан Андреев. При всеки сигнал са получавали разбиране, както..

публикувано на 15.06.21 в 13:41