Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подземни контейнери в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Четири подземни контейнера за смесени битови отпадъци ще монтира община Шумен експериментално, стана ясно от докладна записка на кмета Любомир Христов. Те са снабдени с механизъм за отваряне с педал и съд с обем 3 кубични метра. Едно от предимствата е, че на по-малка площ ще бъдат осигурени по-големи обеми за събиране на битовите отпадъци.

Съоръженията са на обща стойност 35 000 лева, като те ще бъдат закупени със средства от натрупаните месечни отчисленията по Закона за управление на отпадъците за периода от 1 март до 31 декември 2020 г.

Общата сума за този период е 1 626 649 лева. Парите ще бъдат използвани за закупуване на специализирана техника за ОП "Чистота", ОП "Паркове и обредна дейност", ОП "Строителство и благоустройство", за ремонти на пътни настилки и за изграждане на площадки за разделно събиране на строителни и биоразградими отпадъци на територията на населените места от община Шумен.

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет в Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Шумен

Общински обекти на търг

Публичен търг за отдаване под наем на терени и помещения в Шумен и селата Царев брод и Новосел ще се проведе на 6 август 2021 г. от 10.30 часа в зала 363 на Община Шумен. Договорите със спечелилите се сключват за срок от 5 години. Тръжната документация се получава от гише №3 (изнесено деловодство) в Центъра за информация и услуги на общинската..

публикувано на 28.07.21 в 16:14

1533 нарушения на пътя

202 тежкотоварни автомобила и 13 автобуса са проверени по време на едноседмичната специализирана полицейска операция на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен по линия на  „ROADPOL“. Установени са общо 86 нарушения. При съвместни проверки с екипи на РД “Автомобилна администрация“ са установени две нарушения за превишаване на часовете..

публикувано на 28.07.21 в 15:39

Искат без причина сертификати на влизане от Румъния

Българските граждани могат да влизат и излизат от територията на Румъния, без да представят на граничните власти документи за COVID-19. Това потвърдиха за Радио Шумен от Министерството на вътрешните работи. Преди дни обаче на десетки българи, които пътуват с микробус от Букурещ, бяха поискани ваксинационни сертификати. Едва след представянето на..

публикувано на 28.07.21 в 14:13

Лекари напускат болницата

Шуменската болница понесе огромна тежест по време на третата вълна на коронавируса. Имаше момент, в който броят на COVID болните, настанени за лечение, достигна близо 300 души. Сега лечебното заведение е подготвено за евентуална четвърта вълна на коронавирусната инфекция, но липсата на персонал е огромен проблем, заяви директорът на МБАЛ -..

публикувано на 28.07.21 в 13:29

С 2.55 промила зад волана

43-годишен мъж от Шумен е установен да шофира след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Проверката от служители на пътна полиция е извършена около 03:05 часа на 28 юли. В централната част на града в посока към Сити център бил спрян водач на лек автомобил Пежо „Ранч“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 43-годишен мъж от..

публикувано на 28.07.21 в 11:35

Среднощна кражба на катализатор

39-годишен мъж от село Средня е задържан в момент на кражба на катализатор от лек автомобил, съобщават от шуменската полиция. Малко след 00:30 ч. полицейски екип от РУ - Шумен се връщал от адрес, за който имало сигнал за силна музика. На 500 м от разклона за Градище в посока към Търговище униформените забелязали  лек автомобил БМВ с търговищка..

публикувано на 28.07.21 в 11:24

В COVID отделението е спокойно

Четирима пациенти с коронавирус остават на лечение в шуменската болница.Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Няма настанени в интензивния сектор. От началото на седмицата няма приети или изписани пациенти, няма и починали.

публикувано на 28.07.21 в 09:50