Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цигулката в киното

Чавдар Вълков
Снимка: Антоний Димов

Цигуларят Чавдар Вълков ще бъде солист в концерта на Симфониета Шумен под диригентството на Станислав Ушев. 

Под надслов „Цигулката в киното“ ще бъде изпълнена филмовата музика, позната от култови ленти като „Кръстникът”, „Гладиаторът”, „Хари Потър”, „Списъкът на Шиндлер”, „Карибски пирати”, „Розовата пантера”, „Осъдени души”, „Карибски пирати”, и други.  На сцената ще има мултимедия, която ще обогати изживяването на публиката. Концертът е от 19:05, в зала "Проф. Венета Вичева".

Чавдар Вълков е роден през 1973 г. в Плевен. Започва музикалното си образование на 6-годишна възраст. През 1992 г. завършва СМУ „Панайот Пипков”. 1996-2003 г. работи в Плевенска филхармония, а в периода 2000-2003 г. става помощник-концертмайстор на оркестъра. От 1998 г. участва в европейските и световни турнета на „New York Harlem Theatre” с операта „Порги и Бес”, а от 2004 г. е и концертмайстор на продукцията.

През 2002 г. създава и менажира камерен оркестър „Студио Примо”, на който е музикален директор и концертмайстор. Участва във всички значими музикални фестивали в България – „Новогодишен музикален фестивал”, „Салон на изкуствата”, „Аполония”, „Европейски музикален фестивал, Лауреатски дни „Катя Попова”. 

През 2003 г. е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев и Памела Никълсън „Voodoo orchestra”. От 2010 г. работи съвместно с испанската импресарска агенция „Powerstring Media Music”, с която реализира звукозаписни проекти за Западна Европа и Америка. 

От 2013 г. е солист в проекта „Цигулката в киното“ и изнася над 50 концерта в редица градове на България – Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Шумен, Габрово, Сливен, Хасково, Пазарджик и др. През 2014 г. се връща в Плевенска филхармония и става концертмайстор на оркестъра. В началото на 2016 г. заедно с маестро Йордан Камджалов създават „GENESIS ORCHESTRA”, на който става мениджър и концертмайстор до 2017 г. През 2018 г. създава квартет „ГеоМарЧаЛо“.

Още за концерта, филмовата музика, партньорството със Симфониета Шумен и подготвяните музикални проекти, чуйте от Чавдар Вълков.


ВИЖТЕ ОЩЕ
mmd_logo

Вибрафон и китара в "Мартенски музикални дни"

Концерт с авторски аранжименти по творби от Бах до Пиацола ще има в Зала "Европа" на Доходно здание в Русе, в рамките на фестивала „Мартенски музикални дни“. Дебют пред русенска публика от 19:00 ще направи дуото Виви Василева и Лукас Кампара Джиниз. Тя свири на вибрафон, а той – на китара. В рамките на съпътстващата програма на фестивала от..

публикувано на 18.09.21 в 16:31

Конкурсът на името на Димитър Ненов

20 млади пианисти участват в осмия Национален конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“. Той е организиран от Община Разград, Народно читалище “Развитие“ и Къщата-музей „Димитър Ненов“. Откриването се състоя в двора на Етнографския музей в Разград, а конкурсната част, награждаването и гала-концертът ще бъдат в залата на Читалище „Развитие“...

публикувано на 18.09.21 в 11:35

Римски пазар на „Сексагинта Приста“

Традиционният Римски пазар на „Сексагинта Приста“ ще отвори врати в 11 часа. На обяд ще започне „Приказка за Ромул и Рем“ на Групата за детски театър „Камила“. В 13 часа Първи италийски легион ще представи как се формира кохорта. По-късно на територията на крепостта ще прозвучат антични текстове в изпълнение на актьора Илия Деведжиев...

публикувано на 18.09.21 в 08:49

Изложба с апетит

Eмилия Балева представи първата си самостоятелна изложба живопис в Шумен. Експозицията е озаглавена „Апетит“ и може да бъде видяна в Ганушевата къща. В двете зали на пространството са изложени десетки платна, които представят символически, абстрактно или по-натуралистично редица храни и плодове.  Откриването на изложбата беше придружено от пищен..

публикувано на 17.09.21 в 14:56
ДКТ

На старта на новия сезон

Транспортен проблем белeжи старта на новия сезон на театъра в Шумен. Автобусът, с който разполага Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“, не e успял да премине технически преглед. Поради това театърът не може да реализира гастроли. Някои планирани представления вече са отменени, коментира директорът на шуменския театър Димитър Димитров. Той добави,..

публикувано на 17.09.21 в 14:27

Театърът без автобус

Автобусът, с който разполага шуменският театър, не успя да премине технически преглед. Това пречи на трупата да реализира гастроли и някои представления вече са отменени, заяви директорът Димитър Димитров. Той добави, че е информирал Министерството на културата за проблема, но не е било подкрепено искането да се осигури нов автобус. „От януари..

публикувано на 17.09.21 в 14:26
Доходно здание - Русе

Русе е музикалната столица на Европа

Тази вечер в Русе ще бъде открито 60-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“. В програмата му са предвидени изложби, образователни концерти, ансамблови изпълнения, оперни спектакли и джаз концерти. Фестивалът беше отлаган четири пъти заради пандемията от коронавирус.  Над 450 участници от България и чужбина ще покажат..

публикувано на 17.09.21 в 10:00