Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нова пречиствателна станция

4
Градска пречиствателна станция за отпадни води - Тутракан
Снимка: Калина Грънчарова

Градската пречиствателна станция за отпадъчни води бе открита днес в Тутракан. Съоръжението е на стойност над 32 милиона и 300 хиляди, от които над 9 милиона и 600 хиляди собствено съфинансиране.

Изграждането започна през септември 2019 г. Освен строителство на пречиствателна станция, проектът включва и изграждане на над 2 километра нова канализация и обновяване на 4,5 километра съществуваща мрежа, както и реновиране на близо 5 километра водопроводи.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Исторически музей Тутракан

Тутракан празнува

Тутракан ще отбележи своя празник днес с тържествена сесия на Общинския съвет. Заради усложнената обстановка празничните прояви са отменени. 21 септември е обявен за празник на Тутракан с решение на Общинския съвет от 1993 година. На този ден през 1940 година българската армия влиза в града и на практика той е първият освободен град след Крайовския..

публикувано на 21.09.21 в 08:44

Нов дом за децата

Нова детска градина e открита в Дулово. Сградата е на два етажа, с 2200 квадратни метра разгърната застроена площ. Построена е на общински терен от  3 декара. Градината има  отделни спални помещения и отделни стаи за игри, кухня, физкултурен салон, зала за културни прояви. В двора са изградени 4 спортни площадки и мултифункционално игрище...

публикувано на 15.09.21 в 13:52
пъпеши

COVID-19 затваря пазари

Заради усложнената обстановка с COVID-19 се преустановява ежеседмичния градски пазар в сряда в Дулово и всякакъв вид открити пазари на територията на общината. Решението е взето на заседание на кризисния щаб. Ще бъдат затворени пенсионерските клубове. Забраняват се масовите събития по селата и града. Превозвачите трябва да осигуряват максимални..

публикувано на 15.09.21 в 13:06
Силистра празнува

Нови почетни граждани

Поет и хирург бяха отличени посмъртно с наградата "Почетен гражданин на Силистра" на днешния празник на града. Имената на поета и журналист Валентин Чернев и на хирурга и общественик д-р Здравко Горанов ще останат завинаги в Летописната книга на Силистра. Валентин Чернев остави зад гърба си 25 издадени книги, от които 22 стихосбирки. Д-р Здравко..

публикувано на 14.09.21 в 15:23

Хванаха двама да поливат канабис

Двама мъже са задържани за отглеждане на наркотични растения. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. По време на операцията вчера около 22:30 часа криминалистите проверили култивиран терен в землището на село Бабук, където заловили двамата мъже на 20 и на 21 години, докато поливали канабиса си. Намерени са и 18 зелени..

публикувано на 14.09.21 в 12:26

Силистра празнува

С Божествена Света литургия в катедралния храм "Св. Първовърховни апостоли Петър и Павел" в Силистра започва днес празникът на крайдунавския град – Кръстовден. От 9,30 ч. ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на всички силистренци. На тържествено заседание на Общинския съвет в Силистра ще бъдат връчени звания "Почетен гражданин" и..

публикувано на 14.09.21 в 08:46

Откриха изчезнало дете

За броени часове служители на полицейския участък в Ситово откриха изчезнало двегодишно момченце от село Любен. Издирвателната операция е организирана незабавно, след като днес в 13 ч. бил подаден сигнал, че детето е в неизвестност. В спасителните действия били мобилизирани всички полицаи, включили се и петима доброволци от селото...

публикувано на 13.09.21 в 17:47